Kézilabda kupa

 

Dunaújvárosi KKA: hét játékos és a vezetőedző hosszabított

Mint azt az akadémia ügyvezetője bevezetőjében elmondta, a közelmúltban Sirián Szederke és Nick Viktória szerződéshosszabbításával vette kezdetét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2019/2020. évi szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. A két hosszabbító játé- koshoz újabbak csatlakoztak: Camila Micijevics, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Kazai Anita, Mol- nár Beatrix, Szalai Babett és Szekerczés Luca is aláírta kontraktusát az akadémiával a követ- kező szezonra. A csapat magja együtt marad, s a magas színvonalú szakmai munka folya- matosságáért továbbra is György László felel majd, aki szintén meghosszabbította szerző- dését.

– Jelentős nap ez a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életében, hiszen a mai nappal biztossá vált, hogy a csapatot sikerült egyben tartani, ez nagyon örömteli számomra, s gon- dolom ugyanilyen örömteli Dunaújváros sportszerető közönségének is – fogalmazott Nya- kacska Zsolt ügyvezető.

A szerződések aláírását követően természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy a játékosok miért döntöttek úgy, hogy maradnak a csapatnál, s nem meglepő módon szinte mindenki kiemelte, hogy az állandóság és a szakmai előrelépés is nagy szerepet játszott abban, hogy a jövőben is Dunaújvárosban folytatják pályafutásukat.

Camila Micijevics: „Ez volt a legjobb döntés, amit hozhattam, s bár az idei szezonom sajnos sérülés miatt nagyrészt kiesik, hiszem, hogy még erősebb leszek, mikor visszatérek. Nagyon jól ismerem a csapat tagjait, a szakmai munkát, s biztos vagyok abban, hogy György László irányításával én és a csapat is tovább fejlődik.”

Csapó Kyra: „Azt az információt kaptam a vezetőségtől, hogy számítanak rám a jövőben is, s én is nagyon szerettem volna maradni, ugyanis jól érzem magam itthon, jól érzem magam a csapatban, jelenleg játéklehetőségem is van, s remélem ez a jövő évben is így lesz. Szere- tek Vártok Ákos kapusedzővel és György László vezetőedzővel együtt dolgozni, s természe- tesen annak is örülök, hogy a csapat magja együtt marad.”

Grosch Vivien: „Itthon vagyok, itt nevelkedtem, itt minden biztosítva van ahhoz, hogy fej- lődjek, s ami az egyik legfontosabb, biztosított számomra a játéklehetőség. Ketten leszünk a jobbszélső poszton, jó viszonyt ápolok a poszttársammal és a csapat többi tagjával is, szóval nem volt kérdéses, hogy meghosszabbítom a szerződésemet.”

Kazai Anita: „Olyan sokáig nem rágódtam a hosszabbításon, mert sokat számított, hogy együtt marad a brigád, s egy olyan jövőkép van előttünk, ami állandóságot mutat. Két év alatt, mióta itt vagyok, bebizonyosodott, ha együtt vagyunk, akkor nagy dolgokra vagyunk képesek. Az, hogy a mag együtt marad, nagy fegyverünk lehet a jövőben is, ismerni fogjuk egymást mindenféle szituációban, ez nagy erősségünk lesz remélhetőleg.”

Molnár Beatrix: „Én már hat éve vagyok itt, tulajdonképpen én is dunaújvárosi nevelésnek számítok, mert még ifjúsági korú játékosként kerültem ide. Nagyon szeretem a csapatot, nagyon szeretek itt lenni, s úgy gondolom, minden lehetőség adott arra, hogy én pályára léphessek, ráadásul nemcsak a balszélső poszton, hanem irányítóban is, szóval a szakmai fejlődésemhez minden feltétel adott lesz a jövőben is.”

Szalai Babett: „Én az elmúlt négy évben nagyon szerettem Dunaújvárosban játszani, így számomra nem is nagyon volt kérdés, hogy itt maradjak. Voltak ugyan más ajánlataim is, ami mindig jó visszajelzés egy játékos számára, ám az elsődleges opció Dunaújváros volt, s nagyon rövid idő alatt el is döntöttem azt, hogy még két évet hosszabbítok a Kohásszal. So- kat nyomott a latban az is, hogy a csapat nyolcvan százaléka marad, szeretek velük dolgozni, így tényleg nem kellett sokat gondolkoznom azon, hogy aláírjam-e az új szerződésemet.”

Szekerczés Luca: "Nagyon fontos volt számomra, hogy a csapat együtt maradt, emellett nagyon jól is érzem magam, egy egységes csapatban játszom, szerencsére sokat, jól is megy most, más nem is kell.”

György László: „Úgy gondolom, hogy ez a csapat a következő szezonban is komoly játék- erőt fog képviselni, s ezért a részemről jár a köszönet az akadémia vezetősége felé, külö- nösen úgy, hogy velem képzelik el a jövőben is a szakmai munkát. Mindent el fogok követni azért, hogy a lehető legjobban szerepeljünk a bajnokságban, s minél több és jobb játékost adjunk a csapatnak, a városnak és a szurkolóknak, vagy a magyar válogatottnak. Örömteli, hogy a mostani csapatunk nyolcvan százalékát sikerült megtartani, s köszönöm a csapat ed- dig hosszabbító tagjainak, hogy a jövőben is bizalmat szavaznak nekem.”

Forrás: dunaujvaros.com  – Fotó: Sándor Judit

2019-01-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk