Kézilabda kupa

Dunaújvárosi ikon távozott az élők sorából

Bába Mihály 1955. június 30-án született Dunaújvárosban. 1970-ben kezdett dol- gozni a Dunai Vasműben, mellette pedig a Dunaújvárosi Kohász SE birkózó szak- osztályának kiváló sportolója volt. Pályafutása alatt kimagasló eredményeket ért el, a juniorok és a felnőttek közt is magyar bajnoki bronzéremig jutott. Az aktív sportolást követően – a Dunai Vasműben töltött munka mellett – masszőri pálya- futását 1973-tól 1983-ig a Dunaújvárosi Építők labdarúgó csapatánál folytatta. Ezt követően 1984-től visszatért szeretett egyesületéhez, a Dunaújvárosi Kohász- hoz.

Bába Mihály 1985-től volt masszőre az NB I-es női kézilabda csapatnak, ahol egészen március 16-áig tevékenykedett. Részese lehetett a női kézilabda csa- pat összes kiemelkedő eredményének: öt magyar bajnoki cím és ugyanennyi Magyar Kupa-győzelem mellett minden nemzetközi kupát megnyert az együt- tessel. Az elmúlt években hosszabb-rövidebb ideig különböző dunaújvárosi szak- osztályoknál (férfi kézilabda, jégkorong, vagy éppen labdarúgás) tevékeny- kedett masszőrként. 2005-től 2009-ig a magyar női kézilabda válogatottnál folytatott masszőri munkát, ahol az Európa-bajnoki bronzérem és világbajnoki bronzérem megszerzésének is részese, fontos háttérembere lehetett.

Bába Mihály – vagy, ahogy mindenki ismerte és szólított, Misike – mindig büszke volt arra, hogy ezeken a világversenyeken Dunaújvárost képviselhette; élete végéig kitartott szeretett egyesülete mellett! Nem kérdés, hogy az ország sport- közössége is egy remek szakembert, kiváló embert veszített el személyében.

 

2021-03-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk