Kézilabda kupa

Dragana Cvijics a Fradiban!

FTC-Rail Cargo Hungaria novemberi sajtótájékoztatóján beszámoltak már arról, hogy javában zajlik az együttes 2022/2023. évi idényre tervezett keretének kialakítása. Akkor bejelentették, hogy a vezetőedző, Elek Gábor, valamint hét meghatározó játékos, Alicia Stolle, Angela Malestein, Bíró Blanka, Emily Bölk, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Kovács Anett szerződést hosszabbított, továbbá hivatalossá vált, hogy Julia Behnke a nyáron haza igazol. Utóbbi miatt a klub mindenképp szeretett volna új beállót igazolni, melynek következtében klasszis játékos érkezik 2022 nyarán a Népligetbe: Dragana Cvijics, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó!

– Julia Behnke nyári távozásával mindenképpen szerettünk volna egy nemzet- közi klasszist igazolni beálló posztra indokolta a döntést Görög Zsolt, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója –, aki mind védekezésben, mind támadásban a legmagasabb szinten tud kézilabdázni. Dragana Cvijics személyében megtaláltuk azt a játékost, akivel a következő szezonra tovább erősíthetjük csapatunkat, a pályán egy igazi harcos, nyerő típusú játékos, szen- vedélyes játékstílusa passzol a Ferencváros szellemiségéhez.

Dragana Cvijics 1990. március 15-én született Belgrádban, profi pályafutása alatt a Crvena Zvezda, a Krim Ljubljana, a Vardar Szkopje és a CSM Bucuresti játékosa is volt, s bár a mostani idényt újra Ljubljanában kezdte, januártól fél éven át a CSKA Moszkvát erősíti. A 2021-2022. évi Bajnokok Ligájában három mérkőzésen lépett pályára, nyolc gól fűződik a nevéhez, s két alkalommal volt kiállítva két percre.

– Nem találtam meg a számításaimat Ljubljanában, ezért döntöttem a váltás mellett – mondta Dragana Cvijics. – Nagyon tetszett, amit a Ferencváros vezetői vázoltak nekem, így az első döntésem az volt, hogy a következő idénytől csat- lakozom a csapathoz, de ebben a félévben is szerettem volna a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezért éltem a moszkvai lehetőséggel. Őszintén mondom, hogy mindig szerettem a Fradi ellen játszani, mert a szurkolók fantasztikusak és különlegesen jó az atmoszféra a sportcsarnokban. Ezt szeretem a legjobban. Hasonló a hangulat ahhoz, mint amikor még a Buducsnosztban játszottam, ott is ennyire szenvedélyesek a szurkolók. Imádok ilyen hangulatban pályára lépni, épp ezért mindig izgatottam vártam a Ferencváros elleni meccseket, még úgy is, hogy tudtam, nem nekem szurkolnak majd többen. Amikor felmerült a lehe- tőség, hogy ide igazoljak, elsőre azt mondtam, te jó ég, vajon kedvelnek majd engem? Hiszen eddig mindig ellenük küzdöttem... De beszéltem az elnökkel és az edzővel, jó benyomásokat szereztem, tudom, hogy a csapat jó, a csarnok szinte mindig tele van, Budapest gyönyörű és még az otthonomhoz is közel leszek, szóval eldöntöttem, hogy jövök. Most pedig már alig várom, hogy elkez- dődjön a közös munka. Szeretnék megnyerni mindent a csapattal, de lépésről lépésre kell haladunk – az biztos, hogy különleges lenne a Fradival Budapesten a Final Fourban szerepelni.

Forrás: fradi.hu

2022-01-06

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk