Kézilabda kupa

Döntött az EHF a 2019/20. évi európai kézilabda idényről

Az EHF Végrehajtó Bizottságának versenyjogi döntései:

Férfi Bajnokok Ligája. Ellenőrizték annak lehetőségét, hogy a nyolcad- és negyeddöntők 2020 őszén kerüljenek lejátszásra. A sűrű versenynaptár, valamint a média- és marketing szempontok figyelembe vételével ezt nem lehetett megvalósítani. Ezért a nyolcad- és a negyeddöntők mérkőzéseit törölték.  Ennek megfelelően csoportmérkőzések rangsora alapján az A- és B-csoport két-két legjobb csapata – Barça, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel, Telekom Veszprém HC – kvalifikálta magát a VELUX EHF FINAL4-re. A négyes döntő 2020. december 28-án és 29-én kerül megrendezésre Kölnben.

Női Bajnokok Ligája. A negyeddöntők júniusi dátumait törölték. A DELO WOMEN EHF FINAL4 2020. szeptember 5-6-án, Budapesten kerül megrendezésre. Az EHF és az EHF Marketing Bizottsága vizsgálja a negyeddöntők és az EHF FINAL4 játékának lehetőségeit (negyeddöntők szeptember 3., csütörtök,  valamint Final Four , szeptember 5-6., szombat/ vasárnap). Ha nem lehetséges az EHF FINAL4 szeptemberi rendezése, akkor alternatív időpontot kell keresni, a Magyar Kézilabda Szövetséggel, mint szervezővel október hónapra. Ebben az esetben a negyeddöntőket már nem lehet lejátszani a már folyamatban lévő szezon, valamint az új média- és marketingszerződések miatt. Ha a negyeddöntők nem játszhatók le, akkor a DELO WOMEN EHF FINAL4 versenyére kvalifikálódnak a 1. és 2. középdöntők két-két legjobb csapata (Metz Handball, Team Esbjerg, Győri Audi ETO KC, Brest Bretagne Handball).

Férfi EHF-kupa. Az elmaradt csoportmérkőzéseket, valamint a negyeddöntőket törlik. A szervezőkkel, a Füchse Berlin csapatával egyetértésben a MEN'S EHF Kupa augusztus 29-30-ra halasztott döntőjét törlik, így a kupasorozat nem kerül befejezésre.

Női EHF-kupa. Az elmaradt elődöntő és döntő mérkőzéseit törölték, így a kupasorozat nem kerül befejezésre.

Női Európa-bajnokság 2020. A selejtezők hátralévő négy fordulóját törölték. A Női EHF EURO 2018 rangsorának alapján a következő csapatok jutottak ki az Európa-bajnokság mezőnyébe: Norvégia, Dánia (rendező országok), Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, Magyarország, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Horvátország. A Női EHF EURO 2020 sorsolására 2020. június 18-án, Bécsben kerül sor.

Férfi világbajnokság 2021. A 2021-es férfi világbajnokság európai 1. és 2. selejtező körét visszavonják. A férfiak EHF EURO 2020 végső rangsora alapján a következő csapatok kvalifikáltak egyiptomi világbajnokságra: Dánia (címvédő), Spanyolország, Horvátország Norvégia (1-3. helyezett), Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország, Ausztria, Magyar- ország, Fehéroroszország, Izland, Csehország, Franciaország.

2020-04-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk