Kézilabda kupa

Debreceni legek az EHF-kupából

Legtöbb néző kategóriában nem tudtunk eredményt hirdetni, hiszen mind az öt hazai EHF Kupa-meccsünkön zsúfolásig megtelt a Hódos, minden jegy gazdára talált.

Legjobb gólátlag Jelena Deszpotovicsé, aki hét találkozón 38 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, ez 5,43-as átlag. Ez hajszálnyival jobb Kovács Annáénál (5,4).

Legtöbb gólt Kovács Anna szerezte. Válogatott átlövőnk a 10 európai kupameccsen összesen 54-szer volt eredményes.

Legtöbb akciógólt szám szerint 47-et Kovács Anna jegyzi.

Legtöbb hétméterest szám szerint 31-et, Bulath Anita lőtte. Ebből 26-ot értékesített, ami remek átlag (83.8 százalék)

Legtöbb kétperces kiállítást Karnik Szabina kapta, összesen nyolcszor küldték kény- szerpihenőre a játékvezetők.

Legtöbb kiállítást egy meccsen belül a Banik Most elleni idegenbeli találkozón gyűj- töttük be, összesen 20 percet. Ehhez kellett a két ifjú montenegrói játékvezető túl- buzgósága is, amit mutat, hogy a hazai csapat is 16 percnyi büntetést kapott. Mindez egy tét nélküli meccsen…

Legtöbb piros lapot, egyet-egyet Jelena Deszpotovics és Karnik Szabina kapta. Jelena a Leverkusen elleni hazai találkozó hajrájában kapott egyből piros lapot, mert a bírók szerint nem engedett elvégezni egy szabaddobást. Szabina a „vérzivataros” csehországi meccsen gyűjtött be piros lapot érő három kétperces büntetést.

Legnagyobb bravúrt a csoportkör nyitómeccsén, a Kastamonu Belediyesi idegenbeli legyőzésével (31-30) érte el a DVSC SCHAEFFLER. A török bajnok a Loki látogatását megelőző 12 hazai pályán lejátszott európai kupameccséből mindössze egyet veszített el.

Leggólgazdagabb félidő a DVSC SCHAEFFLER – Kastamonu Belediyesi meccs első harminc perce volt. Ebben a játékrészben 40 gól született (20-20). Az ellenpont a két héttel korábban lejátszott Thüringer HC elleni hazai találkozó volt, itt hatvan perc alatt született 45 gól.

Legtöbb lőtt gól a Jagodina elleni hazai meccshez fűződik. A harmadik selejtező- körben a szerb bajnok ellen a Hódosban 37 gólt szereztek Köstner Vilmos tanítványai.

Legtöbb kapott gól a számunkra szomorú emlékű Kastamonu elleni hazai találko- zóhoz fűződik. A törökök 34-32-re győztek a Hódosban, s ezzel eldőlt, hogy ők jutottak tovább csoport másodikként.

Egy mérkőzés ideje alatt a legtöbb gól egy játékostól 8 volt, ez ötször jött össze. Kovács Anna a Jagodina elleni hazai selejtezőn, és a törökországi csoportmeccsen volt nyolcszor eredményes, Jelena Deszpotivics hazai pályán a Kastamonu és idegenben a Most ellen lőtt nyolcat, míg Arany Rebeka Kastamonuban jutott el nyolc gólig.

Legnagyobb különbségű győzelmet a harmadik selejtezőkörben a Jagodina ellen arattuk, 37-26-ra, azaz 11 góllal nyertünk a Hódosban.

Legnagyobb különbségű vereségbe a csoportkör harmadik fordulójában szaladtunk bele. Ekkor a Thüringer HC nyert hét góllal, 26-19-re a Hódosban. Ehhez kellett Ann-Cathrin Giegerich parádés kapusteljesítménye is, s legnagyobb örömünkre a német kapus a következő szezonban már a DVSC SCHAEFFLER-t erősíti.

Legjobb hétméteres hárítási mutatót Szabó Dóra produkálta, a Most elleni hazai csoportmeccsen négy hetesből hármat védett ki, ez 75 százalékos teljesítmény.

kupaszezon legfontosabb gólját Arany Rebeka szerezte a csoportkör, első, törökországi meccsén. Jobbszélsőnk 30-30-as állásnál, 1 perc 7 másodperccel a befe- jezés előtt lőtte nyolcadik gólját. Ekkor vezettünk először a meccsen és ez a találat győzelmet ért.

Legfontosabb védéseket Triffa Ágnes mutatta be, ugyancsak Kastamonuban. Előbb 30-30-nál Coskun ziccerét hárította, majd az utolsó hazai támadásnál, amikor már nálunk volt az előny, Uszkova jobbszélről leadott lövését is hatástalanította.

Forrás: DVSC SCHAEFFLER honlap

2020-06-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk