Kézilabda kupa

Debrecenből igazolt beállóst a Mosonmagyaróvár

Török Lilly igazi kézilabdás családból származik, hiszen az édesapja Török Imre és édesanyja Csapó Erika is legendás játékosok voltak a cívisvárosban. A 180 cm magas beálló 2003-ban Németországban született, de egy rövid szegedi kitérőt leszámítva Debrecenben nevelkedett, előbb a sportiskolában, majd a DVSC utánpótlás csapataiban. 2021 májusában mutatkozott be az NB I-ben, ahol ed- dig három találkozón lépett pályára a tavalyi szezonban. A magyar női ifjúsági válogatottal harmadik helyen végzett 2019-ben a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon és jelenleg tagja a magyar junior válogatottnak.

Hirtelen érkezett az MKC ajánlata, de alapos átgondolás után, úgy éreztem, hogy a számomra ez egy olyan remek lehetőség, amit meg kell ragadnom – mondta az első edzése után Török Lilly. – Természetesen a szüleimmel is beszél- tem erről, de ők rám bízták a döntést, ami egy ideje már érlelődött bennem. Debrecenben két válogatott beálló, Bordás Réka és Tóvizi Petra szerepel a posz- tomon, akik mögött kevés játéklehetőséghez juthatok. Nekem pedig a fejlődé- sem szempontjából most az a legfontosabb, hogy folyamatosan játszani tudjak, tapasztalatot szerezzek. A Mosonmagyaróvár csapatában erre most több lehe- tőségem lesz, amivel nagyon szeretnék élni az elkövetkező rendkívül sűrű hazai és nemzetközi sorozatban. Szerettem Debrecenben kézilabdázni, de úgy gon- dolom, hogy azért is váltanom kell, hogy hamar ki tudjak lépni a Csapó Erika lánya „szerepkörből”. Az első edzések után pedig nagyon jók a benyomásaim, kedvesek, aranyosak a mosonmagyaróvári lányok és úgy látom, hogy már néhány nap elteltével be is fogadtak. A nagyon jó hangulatú, tempójú edzések is tetszettek, a játék is elég jól ment, tehát jó helyre kerültem, ahol remélem, hogy megállom majd a helyem.


Az érkező kézilabdázó mellett egy távozó játékos is van az MKC csapatában: Michaela Konecná nem tudja Mosonmagyaróváron folytatni a pályafutását. A cseh válogatott beálló családjában súlyos betegség jelentkezett, ami miatt a játékos a hazaköltözés mellett döntött. A klub akceptálta a kézilabdázó kérését, a felek megállapodtak az anyagi feltételekben, amit közös megegyezéssel történő szerződésbontás követett. 


Forrás: MKC honlap / Mkcse

2021-12-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk