Kézilabda kupa

David Davis a Telekom Veszprém új vezetőedzője

David Davis a BM Granollersben kezdte játékos pályafutását 1995-ben, majd a CB Na- ranco Oviedoba igazolt, amit az SD Tucro majd a BM Altea követett. A kiváló balszélső legsikeresebb évei 1999 és 2013 között voltak, amikor sorrendben a BM Valladolid, a Ciudad Real és az Atletico Madrid BM csapataiban játszott. Utóbbi három együttessel háromszor lett spanyol bajnok, ötször nyerte meg a Spanyol Kupát, háromszor a Spa- nyol Szuperkupát, valamint a Bajnokok Ligája trófeáját is begyűjtötte három alkalom- mal. Ezen felül nyert még EHF-kupát, EHF Szuperkupát és klubcsapatok világbaj- nokságát is. A spanyol válogatottal 2005-ben világbajnokságot, majd 2006-ban Európa-bajnoki ezüstérmet nyert, mielőtt 2008-ban olimpiai bronzérmet szerzett volna a pe- kingi olimpiai játékokon. Játékos pályafutását az FC Portoban fejezte be 2013-ban.

Még ebben az évben elkezdte edzői karrierjét a HC Vardar kispadján másodedzőként, ahol öt éven keresztül tevékenykedett Raúl Gutiérez González segítőjeként, és mellette a 2016-17-es idényben a ZsRK Vardar női csapatának vezetőedzői posztját is betöltötte. Mindkét együttesnél minden évben macedón bajnok és kupagyőztes lett, a férfiakkal kétszer megnyerte a SEHA Ligát, 2017-ben pedig a Bajnokok Ligáját is. Ugyanebben az évben a női együttes élén a második helyen végzett a Bajnokok Ligájában. 2017-ben az orosz válogatott másodedzője lett, majd 2018 óta az egyiptomi férfi nemzeti csapat szövetségi kapitányi posztját tölti be.



Forrás: Telekom Veszprém honlap / Fotó: Vörös Dávid

2018-10-09

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk