Kézilabda kupa

Danyi Gábort felmentették vezetőedzői tisztéből

A Ferencváros elleni 31-22 arányban elszenvedett vereséget követően már nem saját kezében van a Győri Audi ETO KC sorsa a K&H Női Kézilabda Ligában az aranyéremért folytatott küzdelemben. A fiaskót követően a Győri Audi ETO KC vezetése értékelte a mérkőzést, és 2021. május 7-i hatállyal felmentette Danyi Gábort a vezetőedzői teendők ellátása alól.

– A Ferencváros elleni mérkőzés után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Szurkolóink, akik folyamatosan biztattak és követ- tek minket a járvány legnehezebb időszakában is nem ezt érdemelték az év egyik legfontosabb mérkőzésén. Természetesen, mint a klub vezetője nem csak a sikerekben kell kivenni a részem, hanem a kudarcban is közösen kell osztozni és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést, miszerint a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt, munkaszerződését megszüntetjük. A csapat felkészítésével a Deb- recen elleni hazai mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízom meg. Most kell igazán összefognunk, ezért kérem szurkolóinkat és támoga- tóinkat, hogy most mutassunk közös erőt, már a DVSC elleni hazai mérkőzésen és az év hátralévő találkozóin is. Mutassuk meg, hogy meg tudjuk védeni mind a Magyar Kupa, mind a  Bajnokok Ligájában címeinket. Közösen, együtt sikerülni fog! Hajrá ETO! – nyilatkozta dr. Bartha Csaba, a klub elnöke.

A csapat előtt komoly feladatok állnak. Öt találkozót kell még lejátszani a baj- nokságban – sorrendben: DVSC SCHAEFFLER  (otthon), Váci NKSE (idegenben), MTK Budapest (otthon), DVSC SCHAEFFLER (idegenben), Motherson Mosonma- gyaróvár (otthon) –, a Magyar Kupa elődöntőben a Ferencváros ellen lehet bejutni a döntőbe, míg a Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Brest Bretagne Handball vár a zöld-fehérekre, majd az eredménytől függően a 3. helyért vagy a döntő mérkőzés.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás


Danyi Gábor 2011 nyarán érkezett Győrbe, másodedzőként Konkoly Csabával, Karl Erik Bohnnel és Ambros Martínnal dolgozott az egyesületnél. 2018-tól veze- tőedzőként folytatta munkáját a klubnál. Az 56 éves, pécsi születésű edző Elek Gáborral együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltöt- te, majd a 2020. évi női Európa-bajnokság után „visszaminősítették” másoded- zővé.


 

2021-05-07

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk