Kézilabda kupa

Danyi Gábor: Jól haladunk a tervezett úton

– Hogy sikerültek a felmérések? Elégedett a csapat munkájával?
– Abszolút várakozás feletti eredményeket produkáltak a lányok. A hozzáállással Győrben soha nem volt probléma, természetes, hogy mindig kiemelkedő attitűd volt, de úgy éreztem, hogy a hosszú kihagyás után egy „labdaéhség” jelentkezett a csapaton, és így már-már in- kább visszafogni kellett őket, nehogy sérülés legyen. Eddig is nagy figyelmet szenteltünk a megfelelő regenerációra, de most ez hatványozottan fontos lett. Összességében várakozás felett teljesítettek a lányok. Köszönhető ez annak is, hogy a leállás alatti házi feladatokat mindenki maradéktalanul teljesítette.

– Hogy néz ki a következő hetek programja? Át kellett alakítani a csapat felkészü- lési programját a Final Four törlése után?
Nem véletlen, hogy több mint tíz hetes felkészülést terveztünk. Egyrészt a hosszú leállás, másrészt a szeptemberre halasztott Final Four is indokolta ezt, hiszen addigra gyakorlatilag egy csúcsforma közeli állapotba kellett volna kerülnünk, mert a rendezvény nívója és tétje ezt kívánta meg. Csúcsformáról azért nem lehet beszélni, mert azt szeptemberre lehetetlen lett volna elérni. Azzal, hogy mindannyiunk legnagyobb sajnálatára eltörölték a négyes döntőt át kellett szabni a felkészülési terveinket július közepén. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiadtunk a keretnek kétszer három nap pihenőt, a ma délelőtti, illetve jövő hét csütörtök délelőtti tréningtől kezdve elengedtük a lányokat pihenni, hogy az átalakult szezonkezdet elvárásai egyensúlyban legyenek a felkészülési programmal. A horvátországi Porecbe terve- zett edzőtáborunkat jobbnak láttuk lemondani, hiszen nem szeretnénk külföldi utazással koc- kázatot vállalni. A lekötött edzőmeccseken egy változás volt, a Vác ellen tervezett meccset lemondtuk, de ezen kívül változatlan a program. Igyekszünk magunkat függetleníteni a hírek- től, és 100 százalékban a munkára koncentrálni, hogy a lehető legjobb felkészülést hajthas- sunk végre.

– Milyen edzőmeccseket tervez?
– Az már biztos, július 30-án Balatonbogláron zárt kapuk mögött mérkőzünk meg a Debre- cennel, majd augusztus 7-én hazai pályán játszunk az MTK ellen, ezt követi a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés augusztus 14-én Győrben. A Siófokot augusztus 21-én látjuk vendégül az Audi Aréna Győrben, majd augusztus 28-án a Ferencváros ellen idegenben lé- pünk pályára. Tervben van még a Brest érkezése Győrbe augusztus közepén. Ha nem lesz akadálya az utazásuknak, akkor velük is megmérkőzünk majd.

– Mit gondol a Bajnokok Ligája új lebonyolításáról?
– Korábban sem foglalkoztam a sorsoláskor az ellenfelekkel, de valóban az új lebonyolítási rendszer jóval nehezebb terhet jelent majd a csapatoknak, mert például a mi esetünkben a tavalyi és tavaly előtti csoportellenfeleinkkel összehasonlítva domináns lesz a különbség. Ebből egyértelműen adódik, hogy a nagyarányú győzelmeket el kell mindenkinek felejtenie, mind idegenben, mind hazai pályán is.

– A csoportellenfelekről hogy vélekedik?
– Nagyon kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, több ország, például hazánk, Németország, Dánia, Oroszország, Franciaország és Románia is kettő csapatot indíthat, ezek a klubok pedig mindenhol szinte azonos képességűek, egyik se könnyű ellenfél. Nagyon jó meccsek lesznek, ebben biztos vagyok, ráadásul több lesz a meccsszám is, ami a nézőknek nagyon jó hír, akik – csak úgy, mint mi – nagyon ki vannak már éhezve a kézilabdára.

Az edzőmérkőzések látogathatósága

Az edzőmérkőzésekkel kapcsolatban a Győri Audi ETO KC megvizsgálja a lehetőségét a hazai felkészülési találkozók nyitott kapukkal történő megrendezésére. A klub folyamatosan figyeli a jogszabályok adta lehetőségeket, és amennyiben mód nyílik rá, úgy természetesen nézők előtt lépnek pályára. A döntés meghozataláig minden érdeklődő és szurkoló megértését és türelmét kérik.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2020-07-09

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk