Danyi-Elek duó a női válogatott élén

– Nagyon köszönöm Danyi Gábornak és Elek Gábornak, hogy az első szóra elvállalták a megbízatást, köszönöm a kluboknak is a támogatást mondta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Úgy érzem, nagyon erős lesz a szakmai stáb, jó csapatot fognak alkotni, hiszen külön-külön is alkalmasnak tartom mindkét szakembert szövetségi kapitánynak. Fontos, hogy összefogjunk, és most már csak előre, az olimpiai selejtezőre tekintsünk annak érdekében, hogy a válogatott meglévő értékei mentén tovább épülhessen a nemzeti csapat.

– Az olimpiai selejtező kapcsán számunkra a legfontosabb az összefogás, szeretnénk, ha a magyar kézilabdában mindenki szeme előtt ez lebegne – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Éppen ezért tartom példaértékűnek, hogy a két szakember az első szóra, mindenféle feltétel nélkül elvállalta a csapat irányítását, klubjaik is rögtön jelezték együttműködésüket. Szeretném egyúttal megköszönni valamennyi NB I-es csapatnak már most azt a fajta együttműködést, ami az olimpiai selejtezőt övezi. Ennek köszönhetően reményeink szerint elérjük, hogy a válogatottat adó klubok bajnoki mér- kőzéseinek időpontjai módosításra kerülnek, hogy a nemzeti csapat a hivatalos időszakhoz képest korábban, már a március 9-i héten megkezdhesse a felkészülést a győri kvalifikációs tornára. Most együtt mindent meg kell tennünk a siker érdekében!

– Óriási megtiszteltetés, hogy rám, ránk gondolt a Magyar Kézilabda Szövetség a jelenlegi helyzetben, éppen ezért egy pillanatig sem gondolkoztam a felkérésen, de talán mondhatom ezt Elek Gábor nevében is – emelte ki Danyi Gábor a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. – Az olimpiai selejtező olyan lehetőség a sportág számára, amely most minden mást fölülír a magyar kézilabdázásban. Tudom, hogy a stáb és a játékosok mindent meg fognak tenni a sikerért, a magyar közönség pedig már számtalanszor bebizonyította, hogy ott áll a csapat mellett, óriási erőt adva a pályán lévőknek. Összefogásra, őszinteségre van szükség, ez szük- séges ahhoz, hogy együtt kivívjuk az olimpiai részvételt. Hamarosan kialakul a felkészülés menetrendje is, folyamatosan egyeztetünk a közös munkáról.”

– Csatlakozva Danyi Gábor szavaihoz: természetesen nagyon megtisztelő a felkérés, ami úgy gondolom, annak is szól, hogy a keret nagy részével együtt dolgozom vagy dolgoztam a Ferencvárosnál – mondta el Elek Gábor az FTC-Rail Cargo Hungaria szakvezetője. – Nagyon kevés idő áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy nagy átalakításokba kezdjünk, a támadójátékra kiemelt figyelmet kell fordítanunk, és természetesen a klubmunkára is támaszkodnunk kell. Kollégám, Danyi Gábor már a világbajnokság alatt összefogásra hívta fel a magyar kézilabda társadalmat, az olimpiai selejtező és az azt megelőző időszak pedig a legjobb pillanat, hogy ezt demonstráljuk, hiszen mindenre és mindenkire minden szinten szükség van, hogy eredményesek tudjunk lenni. Fontos tényező lesz, hogy a célkitűzések miatti nyomást kezelni tudjunk, erre külön figyelnünk kell a szakmai stábban. Nagyon sok pozitív energiára van most szüksége a válogatottnak. Már a hivatalos válogatott hét, azaz március 16-e előtti napokban dolgozni szeretnénk, fontos, hogy a pihenőidőket és a munkát jól osszuk be, hogy a játéko- sok föl is tudjanak töltődni, majd jókedvvel, motiváltan jöhessenek a válogatotthoz. Felsza- badult, mentálisan is jó állapotban lévő válogatottat szeretnénk!

A magyar válogatott a tervek szerint februárban már közös összetartáson vesz részt, majd március 10-én kezdi meg a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre.


 A győri olimpiai selejtező programja:

2020. március 20., péntek:
Magyarország-Kína
Oroszország-Szerbia

2020. március 21., szombat:
Magyarország-Szerbia
Oroszország-Kína

2020. március 22., vasárnap:
Kína-Szerbia
Magyarország-Oroszország

A csoport első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.


 A magyar válogatott további márciusi programja:

2020. március 25., szerda:
Magyarország-Montenegró (Eb-selejtező)

2020. március 28., szombat:
Montenegró-Magyarország (Eb-selejtező)


 Forrás: MKSZ – Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

2020-01-16

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk