Kézilabda kupa

Dán vezetőedző és brazil átlövő érkezik Győrbe nyáron

Endrődi Péter ügyvezető:Miután kiderült, hogy új vezetőedzővel kell majd nekivágnunk a következő évadnak megkezdtük a tárgyalásokat a posztra esélyes jelöltekkel. Az írásbeli, online és személyes megbeszéléseket is magában foglaló procedúra végén úgy döntöttünk, hogy a dán Ulrik Kirkely vezeti 2023 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyez- nünk, és tudom, hogy egy elkötelezett, sikeréhes és motivált tréner veszi át nyártól a gárda irányítását. Szakmai és emberi kvalitásai alapján egy remek trénert és embert ismertünk meg személyében, aki már válogatott és klubszinten is komoly tapasztalatokat szerzett edzői pályafutása során. Kettő plusz egy éves kontraktust írtunk alá, és bízom benne, hogy közösen minden célunkat elérjük.”

Ulrik Kirkely: „Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy megkapom a lehető- séget a Győri Audi ETO KC irányítására. Az elmúlt évtized meghatározó csapa- tának vezetése nagy kihívás számomra, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék abban, hogy közösen sikeresek lehetünk. A klub tradíciói és jelene is nagy elvárásokkal teli, és ugyanez igaz a jövőre nézve is. Már nagyon várom a közös munkát nyártól, de addig is jelenlegi feladatomra koncentrálok Odense-ben.”

Az ETO-család kötelékébe nyáron csatlakozó dán tréner rutinos edzőnek számít. Válogatott szinten Japán női válogatottjának, illetve Szaúd-Arábia férfi csapatá- nak volt trénere. A dán női kézilabda válogatottnak másodedzője volt Jan Pytlick mellett. Klubszinten az Odense Håndbold csapatával dán bajnoki címet szerzett. Ötven éves, házas, két gyermek édesapja. 

Endrődi Péter ügyvezető:Bruna lenyűgöző játékos, kivételes sebességgel ren- delkezik, ráadásul technikailag is magasan képzett. Kiemelkedő képességeit saját bőrünkön is tapasztalhattuk szeptemberben. Az elmúlt években látványo- san fejlődött a játéka, és úgy gondoltuk megfelelően illeszkedik a jövő győri csapatába. Örömmel jelentem be, hogy kettő plusz egy éves szerződést kötöt- tünk a játékossal, aki nyártól csatlakozik keretünkhöz

Bruna Almeida de Paula: „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyez- nünk, és nyáron Győrbe igazolok. Az ETO csapata minden brazil kézilabdázónak ismerős, hiszen itt játszott Eduarda Amorim is. Hihetetlen, hogy azt, amiről egykor fiatalként csak álmodtam, nyártól valósággá válik. Ismerem a klubot, tudom, hogy mindig győzelemre törnek, és a legmagasabb célokért küzdenek. Ugyan- ez igaz rám is, éppen ezért nagyon várom már a közös munkát. Nyáron talál- kozunk Győrben, de addig is természetesen mindent megteszek jelenlegi csapa- tom sikeréért.”

A 26 éves brazil balátlövő jelenleg a francia Metz Handball játékosa, korábban a Nantes Loire Atlantique Handball és a Fleury Loiret Handball csapataiban szerepelt. Francia bajnok, a brazil válogatottal Pán-amerikai és Dél-amerikai bajnokságokon gyűjtött be aranyérmeket. 48 mérkőzésen 141 gólt szerzett a nemzeti csapatban. A Bajnokok Ligája idei kiírásban kilenc forduló alatt 55 gólt szerzett (ebből négyet Győrben), egy sárga lapot kapott és három alkalommal volt kiállítva két percre.

REAKCIÓ
Odense Håndbold

 

Ulrik Kirkely egy jelentős európai klubhoz szerződik

Idén nyáron az Odense Handballnak búcsút kell inteni Kirkely Ulrik vezetőedzőnek, aki a Győri Audi ETO KC vezetőedzői állását választotta.

A magyar Győri Audi ETO KC felkínálta Ulrik Kirkelynek a vezetőedzői állást a klubnál a következő szezontól – ezt az ajánlatot Kirkely Ulrik elfogadta. Ulrik Kirkely 2020 óta áll az Odense Handball sikeres női csapatának élén, és az elmúlt két évben egy kupa és két dán bajnoki címet nyert.

Az Odense Handball sportigazgatója, Trine Nielsen a következőket mondja:

„Természetesen nagyon sajnálom, hogy megkaptam Spåne (Ulrik Kirkely bece- neve, a szerk.) lemondását, hiszen nagyszerű munkát végzett és végez itt a klubnál. Ennek ellenére örülök neki, és ez egy nagyszerű lehetőség, amire már nagyon várt. Abban biztos vagyok, hogy Spåne kitűnő benyomást fog tenni Győrben; akárcsak itt, Odensében. Egy pillanatig sem kételkedem abban, hogy Spåne a kézilabda iránti teljes szeretetét a projektünkbe fogja helyezni a szezon hátralévő részében, és mindent megtesz, hogy jó vége legyen a klubnál."

Trine Nielsen folytatja:

„Számunkra most a piac feltérképezéséről és a megfelelő edző megtalálásáról van szó a jövőbeli projektünkhöz; valaki, aki segíthet abban, hogy az Odense Handball még közelebb kerüljön jövőbeli álmainkhoz és céljainkhoz. Meggyőző- désem, hogy ez valószínűleg sikerülni fog, és jövő nyáron olyan edzőnk lesz, aki a csapattal együtt kész keményen dolgozni közös ambícióink megvalósításáért.”

Kirkely Ulrik ezt mondja:

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy az Odense Handball csapatának tagja le- hetek; a lányokkal való együttműködésnek, Kristian Danielsennel, a csapat teljes személyzetével, a vezetőséggel és mindenkivel a klubban és környékén. Teljesen tisztában voltam azzal, hogy ha egy nap a női kézilabdában folytatnám, akkor az klub- vagy válogatott edzőként a legmagasabb szintű feladat lesz. Ezt nem azért mondom, mert új kihívásokat kerestem, hirtelen jött ez az ajánlat, amit ala- posan átgondoltam, és nem tudtam nemet mondani. Most az lesz a feladatom a csapattal együtt, hogy továbbra is teljes mértékben arra koncentráljak, hogy az Odense jó tavaszt produkáljon mind a dán bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában és remélhetőleg újabb címet szerezzek a klubnak."

2022-12-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk