Kézilabda kupa

Dán edzővel bővül a győri szakmai stáb nyártól

Az új vezetőedzővel történő megegyezést követően elkezdődött a 2023-2024. évi szezon kérdéses posztjainak véglegesítési folyamata. Ennek egyik pontja volt a megfelelő másodedző személyének kiválasztása. Ulrik Kirkely-vel közösen több lehetőséget számba vettünk, és végül úgy döntöttünk, hogy szerződést ajánlunk jelenlegi segítőjének, Kristian Danielsennek. A fiatalember nagyon jó ajánlólevél- lel rendelkezik, sok hasznos tapasztalatot gyűjtött már eddigi pályafutása során. Egy elhivatott, kézilabdának élő szakemberről van szó, aki remekül kiegészíti ve- zetőedzőnket. Biztos vagyok benne, hogy érkezése nagy erősítést jelent klubunk számára – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC edzői csapatához. Büszke, nagy hagyományokkal és ambiciózus célokkal rendelkező klubról van szó, amely egyben engem is motivál, és amiért keményen fogok dolgozni nap, mint nap. A keret a világ legjobb játékosaiból áll, és remélem, hogy az apró részletekben szerzett tudásom előre tudja vinni a csapatot, és egyénileg a játékosokat is. Amikor az Audi Aréna Győrben jártam ellenfélként, mindig fantasztikus légkört tapasztaltam a szurkolók részéről, és már alig várom, hogy most egy oldalon lehessek velük. Másodedzőként csatlakozom Ulrik Kirkely-hez, akivel sok éven át jó együttműködést építettünk ki az Odense Håndboldnál, de egyben izgatott vagyok, hogy nyártól a jelenlegi stábbal és a csapat körüli adminisztrációval együtt dolgozhatok majd. Nagyon várom már, hogy kezdhes- sek a Győri Audi ETO-nál mondta Kristian Danielsen.

A 35 éves dán szakember 2019 óta erősíti az Odense Håndbold csapatát, ez idő alatt két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerzett, emellett a legmagasabb EHF Pro Licenc edzői képesítés birtokosa.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás


A fiatal szakember távozását az Odense Håndbold honlapja is kommentálta

Kristian Danielsen az idei szezon után a magyar nagycsapathoz megy...

Kristian Danielsen egyedülálló lehetőséget kapott a szezon után.
A következő szezontól Kirkely Ulrik segédedzője lesz
a Győri Audi ETO KC-ben.

Az idei szezon végén Kristian Danielsen segédedző távozik az Odense Håndbold csapatától. Olyan megoldást találtunk, amely minden fél számára kielégítő, és lehetőséget ad Krisztiánnak, hogy csatlakozzon a Győri Audi ETO KC-hez. Termé- szetesen sajnáljuk, hogy elengedünk egy olyan kapacitást, mint Kristian, de meg- értjük az álmait egy magyar kalandról.

Kristian Danielsen, az Odense Håndbold segédedzője:

„Hihetetlenül boldog voltam az Odense Håndboldban eltöltött évek során, és őszintén szólva, még sok évig folytathattam volna itt. De mindig is az volt az edzői álmom, hogy egy nap a Győr Audi ETO KC edzője legyek. Ez a lehetőség most adódott, így bár nehéz döntés volt, elengedem az izgalmas odensei pro- jektet és nem utolsósorban a lányokat – egy hatalmas álom megvalósítása érdekében! Szeretném megköszönni mindenkinek a klubon belül és környékén azt a rengeteg munkát, amit azért tesznek, hogy sikeresek legyünk a pályán, és nem utolsósorban a szurkolók nagy támogatását. Keményen fogok dolgozni, ne felejtem el élvezni az egészet, és utána már alig várom a szezon néhány intenzív utolsó hónapját – ahol nagyon motivált leszek, hogy jól végezzem a munkám!”

Trine Nielsen, az Odense Håndbold sportigazgatója:

„Nem titok, hogy nagyon szerettük volna Kristiant a klubnál tartani, és sokat tet- tünk is ennek érdekében. Ennek ellenére nincs kétségem Kristian égető vágya felől, hogy belevágjon ebbe a kalandba. Amikor Dánia egyik legtehetségesebb kézilabdaedzője van a kezedben, helytelen lenne nem küzdeni azért, hogy a klubnál maradjon. Annak ellenére, hogy ez olyan folyamat volt, amelyben kü- lönböző végforgatókönyveket vizsgáltunk, folyamatosan szuper jó párbeszédet folytattunk, mindkét fél által elvárt dolgok megértésével és tiszteletben tartá- sával. Most megtaláltuk a megoldást, és ennek örülök. Várom, hogy Kristian nagyszerű képességeit és emberi tulajdonságait kamatoztathatjuk egészen nyá- rig, amikor is sok nagy és izgalmas feladat elé nézünk a csapattal.”

Kristian Danielsen eredetileg 2024-ig kötött szerződést az Odense Håndbold csapatával, de kivásárolták a szerződéséből.

Szöveg: Google Fordító

2023-03-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk