Kézilabda kupa

Bodó Ricsi: Kettő, három, Szeged! Elkezdték!

2020. március 13. Ez egy pénteki nap volt. 2020. július 27. Ez a mai nap, azaz hétfő. A két időpont között 136 nap telt el. Ennyi idő után találkozott csapatunk kerete egymással.

Ennyi mosolygós arcot régen láttunk. Legalábbis a felmérés elején, a végére ugyanis sokak- nak lefagyott az arcáról a mosoly, mert nem volt egyszerű teljesíteni a Bubori Kornél erőnléti edző által előírt penzumot.

Baráti üdvözlésekkel indult az első nap. Dean Bombacs volt a legfrissebb, ez sem véletlen, hiszen három gyermek édesapja, így náluk már megszokott dolog, hogy reggel korán kukoré- kol az otthoni kakas. Kapitányunk, Jonas Källman érkezett másodiknak. „Jól vagyok, hatalmas motivációval érkeztem vissza, régen éreztem magam ennyire jó állapotban!” – mondta a tré- ning előtt Jonas Källman.

Mérlegeléssel indult a felmérés, volt kacagás rendesen. Mindenki árgus szemmel figyelte, hogy a másiknak mit mutat a kijelző. Szerencsére senkinek sem „lengett ki” túlzottan.

Két csoportba osztották a csapatot. Az első tízesbe kapott besorolást Jonas Källman, Dean Bombacs, Nik Henigman, Borut Mackovsek, Mario Sostarics, Stefán Sigurmannsson, Bajusz Bruno, Kecskés Dániel, Dmitrij Zsitnyikov és Bogdan Radivojevics. Súlypontemelkedés-mé- réssel folytatódott a felmérés, ez már a sportcsarnok küzdőterén zajlott. Ebben még senki sem izzadt le.

Néhány perc múlva már a legtöbb játékosról folyt a víz. Futás következett – mindenki felvett egy mérőeszközt, így pontos képet kap a szakmai stáb a kézilabdások állapotáról; ez végki-merülésig tartott. Rövid sprinteket kellett folyamatosan teljesíteni. Félpálya-alapvonal-fél- pálya. Csak pár másodperc pihenő volt. Néha! Folyamatosan szálltak ki a játékosok, Mario Sostarics viszont fáradhatatlan volt, szlovén jobbszélsőnk bírta a legtovább. Biztos zengte volna neki a tábor, hogy: "SuperMario! SuperMario!"

Jött a második tízes csoport. Mikler Roli futott be legutoljára, miközben már a többiek kört alkottak a pálya közepén. Hatalmas taps köszöntötte, ő pedig vette a lapot, a meccsek előtti bemutatáshoz hasonlóan integetve futott be. Mindenki arcára mosolyt csalt. Bodó Ricsi is vitte a prímet. A súlypontemelkedés után jött tőle a szokásos: „Kettő, három, Szeged!” – ezzel is jelezve, hogy szerinte most itt végéhez érkezett a felmérés. „Ez nem emelkedés lesz, hanem süllyedés!” – szólt Bánhidi Bence, mielőtt a kis dobozkára lépett. Nem kellett szé- gyenkeznie, beállósunk rendesen megemelkedett.

– Ennyit jelent a balátlövői múlt! – szólt Bencéhez barátja, Bodó Richárd.

Jó 15 perc múlva már nem volt ennyire vicces kedvében senki sem. Jött a futás. Mirko Alilovics, Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Krivokapics Luka, Sta- nislav Kaspárek és Matej Gaber vetette bele magát a felmérésbe. Kintről, a társaktól jött a biztatás. Fáradhatatlannak tűntek a játékosok. Legalábbis egy ideig. Kaspi pedig nyomta! Rendesen! Klubunk első cseh légiósa bírta a legtovább. Vastaps volt a jutalma, és sok-sok pacsi a társaktól. Milyen jó ezt leírni. Pacsi! Joan Canellas és Luka Sztepancics még kihagyta a felmérést, mindketten rehabilitációs kezelésen vettek részt.

Elkezdtük, visszatértünk, készülünk. Hétfő délután videózás, majd edzés szerepel a progra- munkban. Kedden délelőtt is lesz még Szegeden egy edzésünk, majd szerdán útra kelünk, elutazunk a szombathelyi edzőtáborba, ahol egészen augusztus 7-éig készülünk.

Közösségi oldalainkon – Facebook és Instagram – a délelőtti edzésről több videót is láthat- nak, így érdemes megnézni az állapotfelmérő tréningünket.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Sólya Eliza

2020-07-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk