Kézilabda kupa

Bódi Bernadett befejezi karrierjét Győrben

Bódi Bernadett Szegeden kezdett kézilabdázni, Győrbe pedig Orosházáról igazolta le az akkori klubvezetés. Első meccsét 2002. április 28-án játszotta a felnőtt csapatban a Hódmezővásár- hely ellen, és két gólt is szerzett. 2007-ben szerződött Dániába a Randers csapatához, onnan pedig Békéscsabán, Siófokon és a Dunaújváros csapatán át vezetett az útja vissza Győrbe 2013 nyarán.

– Amikor idén év elején megállapodtunk Bódi Bernadettel az egy éves hosszabbításról még senki sem látta, hogy a koronavírus okozta helyzet mi mindent okoz, és a szezont teljesen átírja. Azért nem éltünk Jana Knedlikova esetében az opciónkkal a 2020/21-es szezonra vonatkozóan a hosszabbítást illetően, mert ha van lehetőség magyar játékos szerepeltetésére, akkor megteszünk mindent annak érdekében, hogy az a játékos Győrben játsszon. Lukács Viktória így került most hozzánk. Tisztában voltunk vele, hogy Bódi Bernadett már tervezte életét a sportolói karrier után is, elsősorban a családalapítás szerepelt nála már a fókuszban, de ezek tudatában, elsősorban 2020. november végéig terveztünk vele. Azért eddig, mert a válogatottal járó megterhelések (olimpiai selejtező, Európa-bajnoki selejtezők, olimpia) mel- lett alig lett volna pihenője a játékosoknak, így a jobbszélen Bódi Bernadett az ősz folyamán tehermentesíteni tudta volna Faluvégi Dorottyát és Lukács Viktóriát. Bódi Bernadett ezeket elfogadva írta alá szerződését, ám a koronavírus megváltoztatott mindent. Az új helyzetben úgy döntött nem lépteti életbe új, a 2020/21-es szezonra szóló kontraktusunkat, ezt közös megegyezéssel felbontjuk. Egy rendkívül hasznos, igazi csapatjátékostól köszönünk most el, személy szerint sosem feledem el, amikor két győztes Final Fouron is sérülés miatt gyakor- latilag egyedül hozta le a két-két meccset, és játékával biztos pontja volt csapatunknak. Kö- szönöm eddigi munkáját, sok sikert kívánok neki a mind a sportpályán, mind a magánéletben – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

– A koronavírus helyzet sok mindent átírt, így én is máshogy látom már a helyzetemet. Kö- szönöm dr. Bartha Csaba elnök úr pozitív hozzáállását a kérésemhez. Szép emlékekkel távo- zom Győrből, hálás vagyok az itt eltöltött két időszakomért, mindegyik más-más miatt marad emlékezetes számomra. Az ETO a legfontosabb klub a pályafutásom során, éppen ezért szur- kolok továbbra is a lányoknak, hogy minden fronton nyerjenek! – mondta Bódi Bernadett.

Bódi Bernadett 13 szezonon keresztül (2001-2007, 2013-2020) viselte a Győri ETO mezét. Ez idő alatt hétszer nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupát a csapattal, valamint négyszeres Bajnokok Ligája győztes. Érdekesség, hogy amennyiben megrendezésre kerül a 2019/20-as szezon Bajnokok Ligája Final Fourja, és amennyiben azt meg is nyeri a Győri Audi ETO KC, akkor Bódi Bernadett is aranyérmes lesz, hiszen az esetleges győzelemig vezető mérkőzése- ken tevékeny részt vállalt.  Győri pályafutása alatt Bódi Bernadett 467 tétmérkőzésen szere- pelt zöld-fehér mezben, ezeken a találkozókon 863 gólt dobott, ez 1,85-ös meccsenkénti gól- átlagot jelent.

Forrás: Győri Audi ETO KC / Szabó Tamás

2020-06-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk