Kézilabda kupa

Belső posztokon erősít a Siófok KC

– Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy a következő szezon- ra is ütőképes csapatot tudjunk összeállítani. Danyi Gábor érkezésével egy új koncepció mentén indultunk el. Bizonyos elvek alapján raktuk össze a keretet. Szerettünk volna fiatalítani az átlagéletkoron, hiszen az a fajta stílus, ami a jövő csapatát jellemezheti majd, megköveteli ezt. Nemcsak jó játékosokat, hanem személyiségeket is kerestünk, akik a klub és a csapat érdekeit tartják szem előtt – fogalmazott Fodor János a Siófok KC ügyvezetője. – Emellett természetesen na- gyon fontosak a gazdasági szempontok is. A Covid-helyzet minden sportklubot próbára tesz, ez alól mi sem vagyunk kivétel. Úgy gondolom, hogy az előbb említett szempontokat figyelembe véve nagyon elégedettek lehetünk a lányok megszerzésével. Mindhárman az átigazolási listánk legelején voltak. Lakatos Rita, Malin Holta és Simona Szarková meghatározó játékosai lesznek az új SKC-nak, a csapat gerincét fogják adni. Nagy reményeket fűzünk hozzájuk, bízunk benne, hogy itt Siófokon teszik meg pályafutásuk következő nagy lépését. Ami a jövő évi keretet illeti, egyaránt lesznek még érkezők és távozók. Hamarosan bemutatjuk a teljes névsort.


Malin Holta

A szezon végén mindenképpen szerettem volna váltani. Miután megtudtam, hogy a Siófok érdeklődik irántam, nem volt kérdés számomra, hogy ezt az utat választom. Több honfitársam is szerepel a magyar bajnokságban, velük is beszél- tem. Fontos volt számomra Silje Solberg véleménye. Elismerően és boldogan beszélt a Siófokon töltött időszakáról. Nekünk norvégoknak kimondottan vonzó a magyar élvonal, mindig is szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen bajnok- ságban. Budapesten már jártam, Siófokról és a környékről pedig sokat olvastam az utóbbi hetekben. Azt mondják, hogy Siófok egy igazi kis ékszerdoboz, a Bala- ton-part pedig gyönyörű. Egy fiatalos, dinamikus, gyors kézilabdát játszó csapatot szeretnének Siófokon felépíteni, és pontosan ez az, amit én is képvise- lek. Szeretnék minél sikeresebb lenni Magyarországon, ez egy nagy lehetőség, egy újabb lépcsőfok a pályafutásomban – indokolta meg Siófokra való szerző- dését Malin Holta.

A 27 esztendős, 177 cm magas irányító a Randabergben szerezte meg a kézilab- da alapjait, mielőtt 2009-ben a Sola HK-hoz igazolt. A 2013/14. évi szezonban a Stabaek Handball játékosa lett, de egy szezon után visszatért korábbi csapatá- hoz. A 2015/16-os idényben 22 bajnoki mérkőzésen lőtt 166 góllal a norvég él- vonal gólkirálya lett. Ekkor szerződtette őt a Nantes Atlantique Handball. A fran- cia élvonalban remekül kezdett, 111 találattal csapata második legeredménye- sebb játékosa lett a 2016/17. évi szezonban. Ezt követően azonban megsérült, és a 2018/19-es szezon kezdetén vissza is tért korábbi sikerei helyszínére, a Sola HK-hoz. Újra felépítette magát, és a 2018/19-es kiírást már 194 góllal zárta. Tavaly 165 találatig jutott, idén pedig 16 tétmérkőzésen 99 gólnál jár. A sérülés miatt kihagyott szezont leszámítva a legutóbbi öt kiírásban 116 tétmérkőzésen 735 gólt helyezett el az ellenfelek hálójában. A norvég válogatottban 2013-ban debütált, de a későbbiekben nem vették számításba.

Lakatos Rita

– Úgy éreztem, hogy új impulzusokra van szükségem, így örömmel fogadtam a Siófok megkeresését. Döntésemben komoly szerepet játszott a leendő vezető- edző, Danyi Gábor személye. Nagyon motivált vagyok és izgatottan várom a következő szezont, de addig is még rengeteg feladat vár rám a jelenlegi klubommal – fogalmazott Lakatos Rita, klub jövőbeli irányítója.

A még mindig csak 21 esztendős válogatott irányító 2013-ban került a Győri Audi ETO KC-hez. Kölcsönben szerepelt a Mosonmagyaróvári KC, a norvég Byasen Handball Elite és a Váci NKSE csapatában. Utóbbi mezében 73 bajnoki mér- kőzésen 269 gólt jegyez. Lakatos Rita volt a csapatkapitánya a 2018-ban junior világbajnokságot nyerő magyar nemzeti csapatnak, és még ebben az eszten- dőben meghívót kapott a felnőtt válogatottba. Klivinyi Kinga sérülése révén helyet kapott az Európa-bajnokságra utazó keretben, a 2020-as kontinenstornán már meghatározó személye volt a nemzeti csapatnak.

Simona Szarková

– Az idei év végén lejár a szerződésem Mosonmagyarváron és úgy döntöttem, hogy szeretnék továbblépni a pályafutásomat illetően. Amikor a menedzserem hívott és jelezte, hogy a Siófok érdeklődik irántam, akkor gyakorlatilag el is dőlt bennem, hogy mit szeretnék. Testközelből figyelhettem az elmúlt években a klub fejlődését és nagyon tetszik, amit látok. Fontos volt számomra az is, hogy Ma- gyarországon tudjak maradni közel a családomhoz. Danyi Gábor, a leendő ve- zetőedző felvázolta nekem, hogy milyen stílust szeretne meghonosítani Siófokon és ez pont az, amit én is szeretek. Rengeteg munka, gyors és dinamikus kézilab- da. Ami kifejezetten motivál, az a nemzetközi porond, ez nagyon hiányzik a karrieremből. Nagyon várom már ezt az új fejezetet, de addig is a jelenlegi klu- bomra koncentrálok, szeretnék szép eredményekkel távozni innen – nyilatkozta az SKC Média munkatársának Simona Szarková.

A 29 esztendős, 177 cm magas szlovák válogatott balátlövő 2014-ig a HC Slovan Duslo Sala sorait erősítette, majd négy szezonon át volt a cseh DHK Baník Most játékosa, mellyel a nemzetközi porondra is többször kilépett. A 2018/19-es szezont a norvég Storhamar Handball Elite játékosaként kezdte, de a váltás nem jött be, így végül Mosonmagyaróváron kötött ki. A magyar élvonalban eddig 36 mér- kőzésen 139 gólt lőtt. Idén 12 bajnokin szerzett 66 találattal vezeti az MKC házi góllövőlistáját.

Forrás: Siófok KC honlap – Fotó: Siófok KC honlap / mkcse.hu

 

2021-02-09

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk