Kézilabda kupa

Bajnokok Ligája: Veszprém - Kielce elődöntő a döntőbe jutásért

2021-2022. évi Bajnokok Ligája Final Four programja:

Június 18., szombat, elődöntők
15:15 óra:
Telekom Veszprém – Lomza Vive Kielce
18:00 óra:
THW Kiel – Barça

Június 19., vasárnap, helyosztók
15:15 óra:
Bronzmérkőzés

18:00 óra: Döntő


Momir Ilics: „Két alkalommal is játszottunk ellenük ebben a szezonban a cso- portmérkőzések során, ezért az a véleményem, hogy eddig ők játszák a legjobb, leglátványosabb kézilabdát az idei kiírásban. Számunkra nagyon fontos és kü- lönleges pillanat, hogy ott vagyunk a kölni négyes döntőben. Oda tiszta fejjel és nyugodtan fogunk menni azért, hogy a saját játékunkat játsszuk. Azt, hogy ez mire lesz elég, meglátjuk.”  

Sipos Adrián: „Mit is lehetne gondolni erről a rendkívüli csapatról, nagyon nehéz ellenfél a Kielce, de ahogy megnézzük a többi résztvevőt az idei Final Fouron, az összes csapat nagyon erős. Mondhatjuk, hogy mindegyik gárda ellen nehéz len- ne bekerülni a döntőbe. Úgy gondolom egyértelmű, hogy a veszprémi csapat- nak van miért dolgoznia, van miért harcolnia, sőt törleszteni valója is van. Remé- lem, hogy most győzni tudunk a Kielce ellen és ott lehetünk a vasárnapi döntő- ben.”

Gasper Margucs: „Néhányszor játszottunk már a Kielce ellen a Final Fourban és ebben a szezonban a csoportkörben is kétszer. Ismerjük egymást elég jól, nin- csenek már nagy titkok ebben a párharcban. Nagyszerű csapat, de mi is azok vagyunk. Ez egy újabb akadály, amit közösen kell leküzdenünk ahhoz, hogy elér- jük a végső célunkat. A Veszprém minden szezonban arra törekszik, hogy min- den meccset megnyerjen, ehhez azt kell megmutatnunk, hogy jobb csapat vagyunk, mint a Kielce. És mi meg fogjuk próbálni!”

Rasmus Lauge: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok az elődöntőben. A Kielce jóval kiegyensúlyozottabb formát nyújtott a szezon során, de szerintem – igaz, megvoltak a hullámvölgyeink – az Európa-bajnokság óta mi is egyre jobban játszunk. Igyekszünk ezt a formát megtartani, sőt, kicsit még javítani is rajta, mert a legjobb produkciónkra lesz szükség, ha le akarjuk győzni a Kielcét; persze ez ugyanúgy igaz fordítva is.”

Andreas Nilsson: „Mindhárom csapat rendkívül erős, nem véletlenül jutottak be a Final Fourba, ilyen szempontból mindegy is, hogy melyiket kaptuk. Természe- tesen alaposan fel fogunk készülni a Kielcéből, de a Final Fouron általában az a csapat nyer, amelyik az adott két napban a legjobb formáját hozza. Mindegy ki az ellenfél, mindkét meccset meg kell nyerni!”

Forrás (nyilatkozatok):
Telekom Veszprém honlap – Fotó: Tál Dominik

2022-05-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk