Kézilabda kupa

Bajnokok Ligája, Európa-liga: új lebonyolítási rendszer

Férfi és Női Bajnokok Ligája (16-16 csapat)

– 1-9. hely: az EHF ranglistájának első kilenc helyén szereplő országok (szövetségenként egy hely)
– 10. hely: az Európa-liga- szereplés alapján érkező csapat (az az ország kapja meg, amely a legtöbb Európa-liga győztest tudja felmutatni az elmúlt három kiírásból)
– 11-16. hely: a végrehajtó bizottság dönt a feltöltésükről egy új kritériumrendszer alapján. (Nyolcról ötre csökken azon szempontok száma, melyeket mérlegelnek a Bajnokok Ligája szabadkártya odaítélésénél, ezek a következők: csarnok, televízió és digitális média, nézők, eredményesség a nemzetközi kupákban és a klub által végzett termékmenedzsment. Mind az öt szempont ugyanolyan súllyal esik a latba, és mindkét nemre érvényes.)


Női Európa-liga (16 csapat a csoportkörben)

– 4 csapatnak garantált helye van a csoportkörben (az EHF ranglistájának első négy helyén szereplő országok)
8 csapatnak garantált helye van a harmadik selejtezőkörben
8 csapatnak garantált helye van a második selejtezőkörben
– az első selejtezőkörben 24-24 csapat küzd meg egymással

Férfi Európa-liga (24 csapat a csoportkörben)

– 12 csapatnak garantált helye van a csoportkörben: 6 csapat, ahol a helyi szövetség nem rendelkezik Bajnokok Ligája hellyel (az EHF ranglistájának tizedik vagy az utáni helyen szereplő országok); 5 csapat az EHF ranglistájának első kilenc helyén szereplő országokból (a bajnokságok második-harmadik helyezettjei); 1 csapat az EHF-kupában nyújtott szereplés alapján (az az ország kapja meg, amely a legtöbb EHF-kupa győztest tudja felmutatni az el- múlt három kiírásból)
– 12 csapat a selejtezőből érkezik: 4 csapatnak garantált helye van a második körben, míg az első körben 20-20 csapat küzd meg egymással


A 2020-2021-es évadtól kezdve hétközi mérkőzéseket rendeznek a két kiemelt férfi kupaso- rozatban. Az Európa-liga találkozóira keddenként, a Bajnokok Ligája találkozókra szerdán és csütörtökön kerül sor. A kezdési időpontok közép-európai idő szerint 18:45, illetve 20:45 óra.

A férfi Bajnokok Ligájában a 2020-2021-es idénytől csak olyan csarnokban lehet meccseket rendezni, amelynek mind a négy oldalán van lelátó, és a minimális befogadóképességet is felemelték 2500 főről 4000 főre. Erre hagynak egy négy évre szóló átfutási időt.

A 2020-2021-es idénytől az Európa-ligában is bevezetik a Bajnokok Ligája mérkőzéseken már 2006-tól használt kötelező borítást.

Forrás: EHF honlap – Nemzeti Sport

2019-07-01

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk