Kézilabda kupa

Férfi Bajnokok Ligája: német-spanyol, francia-lengyel elődöntő

ELŐDÖNTŐK - 2023. június 17

15:15 ÓRA, ELŐDÖNTŐ 1:
SC Magdeburg (GER) vs Barça (ESP)

18:00 ÓRA, ELŐDÖNTŐ 2:
Paris Saint-Germain Handball (FRA) vs Barlinek Industria Kielce (POL)

 

 Christian O'Sullivan (SC Magdeburg): „A Barça az egyik legnehezebben meg- verhető csapat. De akárhogy is lesz, nehéz elődöntő előtt álunk, izgalmas mér- kőzés lesz. Az ellenfeleink az elmúlt két szezonban megmutatták, hogy van egy világklasszis csapatuk, és véleményem szerint ők a legnagyobb esélyesei a győ- zelemre. A nyerési esély számunkra mindent jelentene, hiszen sok év munkája után végre lehetőségünk van részesei lenni a Final Fuornak és trófeáért játszani.”

Gonzalo Perez de Vargas (Barça): „Egy dolog biztos, ha egyszer megnyered a kupát, újra érezni akarod, hogy megnyerjed. Három másik csapat is ugyanezt akarja, szóval nehéz lesz. Nagyon jó volt megnyerni a tavaly a kupát kemény döntő után. Az idei szezon elején azt mondtuk magunknak, hogy szeretnénk visszatérni Kölnbe, és ismét megnyerni, zsinórban harmadszor. Ez nagy tett lenne nekünk, a szurkolóknak és a klubnak egyaránt.”

Luka Karabatic (Paris Saint-Germain Handball): „Nehéz lesz, mivel a Kielce a világ egyik legjobb csapata. Ők az elmúlt év döntősei. Amikor megérkezel Kölnbe, tudod, hogy az elődöntő teljesen más lesz. Öt próbálkozás után erős a vágyunk, hogy megnyerjük a kupát, remélhetőleg sokat merítünk az előző idők tapasztalataiból.”

Andreas Wolff (Barlinek Industria Kielce): „Őszintén szólva, nem számít, kivel játszunk az elődöntőben, itt már mindegyik csapat nagyon erős. Annak viszont örülök, hogy elkerültük a Barcát, ugyanis a csoportkörben kétszer legyőztek min- ket, és tavaly a döntőt is elveszítettük ellenük, úgyhogy remélem, most a finálé- ban revansot tudunk venni. Az elmúlt év emlékei egyre inkább jelen vannak, ahogy közeledünk Kölnhez. Kellett egy kis idő, mire rájöttünk, hogy legutóbb nagyon közel voltunk ahhoz, hogy beteljesítsük álmunkat. Most megírjuk a saját történelmünket. A védekezés a mesterművünk, a támadásunk is erős fegyve- rünk. De ugyanez elmondható Paris csapatáról is, nagyon jó védekeztek az idei szezonban.”

Forrás: EHF

 

2023-05-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk