Kézilabda kupa

Bajnokok Ligája All Star-csapat: Győri Audi ETO KC fölény

Mindössze két játékos tagja az All Star-csapatnak a korábbi évek legjobbjai közül. Nem kevesebb, mint nyolc játékos első alkalommal került be a női EHF Bajnokok Ligája 2018/19-es szezonjának All Star-csapatába több mint 26 ezer szurkoló szavazata alapján.

A címvédő Győri Audi ETO KC négy játékossal szerepel a tízes listán, a DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ban idén először szereplő Metz Handball két kategóriában büszkélkedhet győztessel. A négyes döntő másik két csapata, a Rosztov-Don és a Vipers Kristiansand egy-egy játékost delegál, csakúgy, mint a CSM Bucuresti és az FTC-Rail Cargo Hungaria.

A tíz All Star-játékos közül mindössze kettő kapott jelölést az elmúlt években. A győri Edu- arda Amorimot 2016-os és 2017-es sikere után ismét megszavazták a Bajnokok Ligája so- rozat legjobb védőjének, és harmadszor lett a legkiválóbb jobbszélső Jovanka Radicsevics is, először a CSM Bucuresti színeiben a Vardarral begyűjtött két címe (2013/14 és 2015/16) után.

A kézilabda történetének egyik legtöbbet díjazott kapusa, Katrine Lunde először került a legjobbak közé ebben az összevetésben, miután rendkívül szoros versenyben megelőzte Amandine Leynaud-t (Győri Audi ETO KC), mindössze 81 voks döntött a norvég legenda ja- vára.

Manon Houette kapta a legtöbb voksot a balszélsők közül, míg Anne Mette Hansen lett a szavazás egyetlen játékosa, aki több mint 10 ezer szavazatot kapott.

Irányító poszton a címvédő Győri Audi ETO KC két játékosa között dúlt a harc, végül Stine Oftedal hat százalékkal előzte meg Nycke Grootot.

A 2018-as Európa-bajnokság legértékesebb kézilabdázója, Anna Vjahirjeva (Rosztov-Don) uralta a jobbátlövő pozíciót, míg az Eb legjobb beállója, Crina Pintea (Győri Audi ETO KC) a Bajnokok Ligája szezon díját is begyűjtötte kategóriájában.

Az FTC csodagyereke, Háfra Noémi, aki a 2018-as Európa-bajnokságon is elkápráztatta a nézőket, a fiatal játékosok között kapott jelölést. A szavazás történetében először a négy- szeres győztes Ambros Martín nem nyerte el a legjobb edző díját. A győztes 1400 szavazatnyi különbséggel a Metz Handball trénere, Emmanuel Mayonnade lett élete első DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ja előtt.


 Az EHF női Bajnokok Ligája 2018/19-es idényének All-star csapata
(26.071 szavazat alapján)

Kapus:
Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) – 6206 szavazat

Balszélső:
Manon Houette (Metz Handball) – 8693

Balátlövő:
Anne Mette Hansen (Győri Audi ETO KC) – 10 787

Irányító:
Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC) – 7667

Beálló:
Crina Pintea (Győri Audi ETO KC) – 9121

Jobbátlövő:
Anna Vjakhirjeva (Rosztov-Don) – 7568

Jobbszélső:
Jovanka Radicsevics (CSM Bucuresti) – 8017

Védő:
Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC) – 9936

Fiatal játékos:
Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria) – 6706

Edző:
Emmanuel Mayonnade (Metz Handball) – 5816


Forrás: MKSZ

2019-05-10

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk