Kézilabda kupa

 

Első osztrák játékos, Sebastian Frimmel nyártól Szegedre igazol

–  Az eddigi szerződéshosszabbítások után szeretném egy új fiú, egy új játékos érkezését bejelenteni. A nyártól kétéves szerződést kötöttünk az osztrák válo- gatott Sebastian Friemmellel. A 190 centiméter magas balszélső a svájci Kadet- ten Schaffhausen gárdájából érkezik majd hozzánk. Új szerzeményünk 25 éves, és tagja az egyiptomi világbajnokságon szereplő osztrák válogatottnak – szá- molt be az újabb hírről Kiss Bence cégvezető.

Sebastian Frimmel 1995. december 18-án született a Bécstől délre fekvő, 15 ezer lakosú Perchtoldsdorfban. 2013-tól az SG West Wien csapatában lett profi játé- kos. A 2017-2018-as idényben mutatkozott be a nemzetközi porondon, az EHF-kupában 12 gólt szerzett. 2018-ban igazolt Svájcba, a patinás Kadetten Schaff- hausen gárdájába, ahol csapattársa az egykori magyar válogatott Császár Gábor is. Első idényében az EHF-kupában szerepelt (18 gól), majd egy év múlva a Bajnokok Ligájában az alsó ágon játszott a csapatával, és 44 gólt szerzett. Az idei szezonban az EHF Európa Ligában 12 gólnál jár. A Kadetten jelenleg har- madik a svájci bajnokságban, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott a rivá- lisainál. Az osztrák válogatottban eddig 81-szer szerepelt, és 123 gólt jegyeztek a neve mellé. Tagja hazája együttesének, amely az egyiptomi világbajnokságon vesz részt az E-csoportban Franciaország, Norvégia és az Amerikai Egyesült Államok csapatával együtt.

Sebastian Frimmel gólok a tavalyi Európa-bajnokságról:

– Nagyon örültem, amikor megkeresett a MOL-Pick Szeged, és már alig várom, hogy a kék mezt magamra ölthessem. Egy kiváló csapathoz igazolok, klasszis edzőkkel dolgozhatok együtt, klasszis játékosokkal szerepelhetek egy csapat- ban. Mindig is arról álmodtam, hogy egy ekkora és patinás klub játékosa lehes- sek. Egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy aláírjam a szerződésem, hi- szen a csapatnak szenzációsak a szurkolói, és a csarnok atmoszférája is csodá- latos.  Az első pillanattól azt éreztem, hogy mindenki, aki a szegedi együttes körül dolgozik, imádja ezt a sportot. Ahogyan a klub kezelte a tárgyalásokat, végig egyértelművé tette: nagyon profi minden. Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy új csapatban folytathatom a pályafutásomat, amely komoly kihí- vás lesz, de ezzel élni szeretnék! – nyilatkozta a szegediek új szerzeménye.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert

2021-01-07

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk