Kézilabda kupa

Az EHF törölte a 2020. évi női Bajnokok Ligája Final Fourt

A globális egészségügyi helyzet folyamatos és gondos elemzését követően, valamint annak hangsúlyozása mellett, hogy a csapatok és a játékosok egészségének és bizton- ságának egyik legfontosabb prioritása, az Európai Kézilabda Szövetség ma bejelentette, hogy a 2019-20. évi DELO Női Bajnokok Ligája Final Four-t törlik.

A Női Bajnokok Ligája csúcseseményére a tervek szerint 2020. szeptember 3-6. között került volna sorra Budapesten, a négyes döntő előtt megrendezett negyeddöntőkkel együtt. A döntéssel együtt értelemszerűen az egymérkőzéses negyeddöntőket is törölte az EHF. A döntést az EHF Végrehajtó Bizottsága videó konferencián hagyta jóvá pén- teken.

– Mindig szoros kapcsolatban álltunk a Magyar Kézilabda Szövetséggel, amely rend- szeresen értesített minket olyan tényezőkről, mint például a helyi korlátozások, a nem- zetközi utazások lehetősége és a nagyobb események rendezésével kapcsolatos intéz- kedések – mondta Michael Wiederer, az EHF elnöke. – Az elmúlt hónapokban az Európai Kézilabda Szövetség mindig azt mondta, hogy a mérkőzéseket csak akkor kell lejátszani, ha minden résztvevő számára biztosított biztonságos környezet. Jelenleg még mindig bizonytalanok az egész Európában zajló fejlemények, és ennek következtében a lelkes szurkolók előtt egy kézilabda fesztivál megrendezése kockázatos. Ezért döntöt- tünk a 2020. évi Final Four törléséről.

Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a Bajnokok Ligája végjátékot – emelte ki Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára. – Csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO KC, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel.

A Final Four-ra megvásárolt jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vá- sárlóknak.

A 2019-20. évi Bajnokok Ligája negyeddöntők és Final Four törlése nem befolyásolja a DELO EHF Bajnokok Ligája 2020/2021. évi szezonjának kezdését, amelynek első for- dulóját 2020. szeptember 12-13-án rendezik. A Bajnokok Ligája csoportjainak sorso- lására július 1-jén 18:00 órától kerül sor Bécsben.

Forrás: EHF / MKSZ

2020-06-26

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk