Kézilabda kupa

Az EHF június elején tervezi a kézilabda idény folytatását

Michael Wiederer, az EHF elnöke: „A jelenlegi helyzet lehetetlenné teszi a kézilabda versenyek lejátszását a következő hetekben. Ez minden gondolaton túllép. Jelenleg sokkal fontosabb dolgok vannak, amelyekre összpontosítanunk kell, mint hogy megvitassuk a kézi-labda mérkőzések lehetőségeit. Ennek ellenére jó okunk van alternatív forgatókönyvek kidol- gozására, ezen dolgozunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy e forgatókönyv megvalósítása a koronavírus körül kialakult helyzet alakulásától és a kapcsolódó kormányzati döntésektől függ. Az EHF rendkívül rugalmas lesz és készen áll az alkalmazkodásra, ha erre szükség lesz. Ezen túlmenően tudatában van a felmerülő kihívásoknak, amelyeket minden érdekelt féllel szoros együttműködésben kell leküzdenünk. Az EHF semmiképpen sem akarja azt a benyo- mást kelteni, hogy át akar lépni egy versenynaptárt. Inkább ellenkezőleg, meg kell bizo- nyosodnunk arról, hogy a válság után egyértelmű lesz a sporthelyzet, és ugyanakkor kidol- gozunk egy megvalósítható tervet, amelyet potenciálisan be lehet vezetni egy jobb helyzet esetén. Az Európai Kézilabda Szövetség továbbra is nyomon követi a különféle országok helyzetét, és ennek megfelelően alkalmazkodik.”



Az EHF Végrehajtó Bizottságának állásfoglalása:
 
1. Az a közös megközelítés, hogy a mérkőzéseket csak akkor kell játszani, ha minden részt- vevő számára biztonságos környezet biztosított.

2. Ha a fordulók nem játszhatók le és a versenyeket megszakítják, a már befejezett fordulók eredményeit az EHF jóváhagyásával számítják be a további kvalifikációkra.

3. Áprilisban és májusban az EHF égisze alatt korábban szervezett versenyek nem kerülnek lejátszásra.

4. A női és férfi Final Four és a férfi EHF-kupa négyes döntőjét elhalasztják, és alternatív időpontokra (2020. augusztus, illetve szeptember) helyezik.

5. A Végrehajtó Bizottság jóváhagyta az új versenytervet, amely felvázolja a lehetséges ütemtervet június 3-tól július 5-ig, ideértve a kvalifikációs fordulókat a férfi és a női klubok, valamint a nemzeti csapatok versenyeit.

6. Felhatalmazást kaptak a 2019-20. évi kézilabda versenynaptár ennek megfelelő kiiga- zítására, követve a nemzetközi sporthelyzet fejlődését (olimpiai játékok selejtezői, európai és világbajnokságok selejtezői, stb.).

Áttekintés a kupa versenyekről:
 
A budapesti DELO NŐK EHF FINAL4 (eredeti időpont: 2020. május 9-10.), alternatív idő- pontjára: 2020. szeptember 5-6.

A kölni VELUX FÉRFI EHF FINAL4 (eredeti időpont: május 30-31.) alternatív időpontja: 2020. augusztus 22- 23.

A berlini EHF-kupa négyes döntője (eredeti időpont: 2020. május 23-24.) alternatív idő- pontja: 2020. augusztus 29-30.

Az EHF Marketing GmbH és az események szervezésével foglalkozó csapatok már készítik a teljes programot. A három rendezvényre megvásárolt jegyek érvényben maradnak.

Tervezett versenyterv:
 

1. hét (2020. június 1-7.): férfi VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntők (első mérkőzés 3-án, szerdán / 4-én, csütörtökön; második mérkőzés 6-án, szombaton / 7-én, vasárnap). – Férfi EHF-kupa csoportmérkőzések (ötödik forduló 3-án, szerdán / 4-én, csütörtökön; hatodik forduló 6-án, szombaton / 7-én, vasárnap). – Ezen mérkőzések EHF által való törlésének legkésőbbi időpontja: 2020. május 15.
 
2. hét (június 8-14.): Nem terveznek az EHF által rendezett versenyeket.
 
3. hét (június 15-21.): A női DELO EHF Bajnokok Ligája negyeddöntők (első mérkőzés 17-én, szerdán / 18-án, csütörtökön; második mérkőzés  20-án, szombaton / 21-én, vasárnap). – A női EHF-kupa elődöntőit és döntőjét EHF FINAL4 formátumban, egy helyszínen, két játéknap alatt kell játszani. – Ezen mérkőzések EHF által való törlésének legkésőbbi időpontja: 2020. május 29.
 
4. hét (június 22-28.):
A férfi VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntők (első mérkőzés 24-én, szerdán / 25-én, csütörtökön; második mérkőzés 27-én, szombaton / 28-án, vasárnap). – Férfi EHF-kupa negyeddöntők (első mérkőzés 24-én, szerdán / 25-én csütörtökön; második mérkőzés 27-én, szombaton / 28-án, vasárnap). – Ezen mérkőzések EHF által való törlésének legkésőbbi időpontja: 2020. június 5.


Forrás: EHF – Fotó: Jure Erzen/ Kolektiff Images
 

 

 

 

 

 

 

 

2020-03-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk