Kézilabda kupa

Az EHF Bírósága elutasította a Ferencváros óvását

A női Bajnokok Ligája A-csoportjában lejátszott Metz Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés (12. forduló, 2021. január 24.) az utolsó pillanatban, időn túli hétméteressel dőlt el a haza csapat javára (30-29).  A 60. percben, egészen pontosan 59 perc 25 másodpercnél, 29-29-es állásnál a szerb Vanja Antics, Jelena Jakovljevics játékvezetői páros szabálytalan csere miatt kiállította a metzi Astrid N’Gouan-t, s szabaddobást ítélt a magyar csapat javára. A támadást nem sikerült gólra váltani, Schatzl Nadine a balszélről mellé durrantotta a labdát. Az ellentámadásnál három másodperccel a dudaszó előtt a Metz hétméterest harcolt ki, ráadásul Klujber Katrint kiállították két percre; bár ennek már nem volt jelentősége. Az időn túli büntetőt Tjasa Sztanko bevágta, így a hazai csapat a mérkőzés folyamán végig vezető Ferencváros orra elöl elcsípte a két pontot.

A találkozó után a magyar csapat keresetet nyújtott be az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bíróságához. A klub azzal érvelt, hogy a játékvezetőknek a metzi játékos kiállítása után hétméterest kellett volna ítélniük a Ferencváros javára, mely nem történt meg, s ezzel befolyásolták a mérkőzés végeredményét.

Az EHF Bírósága megállapította, a szerb játékvezetők mérlegelték a tényleges helyzetet a játék során, s helyes ítéletet hoztak, hogy nem ítéltek büntetőt a Ferencváros javára a francia játékos kiállítása után. Az ilyen döntések az EHF jogi szabályzatának, valamint a Bajnokok Ligája szabályzatának hatálya alá tartoz- nak, tényszerűnek, tehát végleges döntésnek minősülnek és nem lehet tiltakozni ellene. Ezen indokok alapján a testület elutasította a Ferencváros beadványát. A határozat ellen három napon belül fellebbezést lehet benyújtani az EHF Fel- lebbviteli Bíróságához.

Fotó: EHF / Metz Handball honlap

 

2021-02-03

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk