Kézilabda kupa

Ausztriából érkezik az MKC második új igazolása

Bécsben születtem 1998 április 14-én és a szülővárosomban kezdtem kézilab- dázni az MGA Fivers Wien csapatában – mutatkozott be a mosonmagyaróvári szurkolóknak Ines Ivancok. – A testvérem, Lena is kézilabdázó, ő védte a Loko- motiva Zagreb csapatának kapuját az MKC elleni Európa Liga mérkőzéseken. Nemzetközi tapasztalatom azonban nekem is van, mert 2017 és 2019 között a német SG BBM Bietigheim csapatában szerepeltem, amely Bajnokok Ligája (11 mérkőzésen 13 gól) és EHF-kupa (6 mérkőzésen 4 gól) résztvevő volt. Az elmúlt két szezonban is Németországban kézilabdáztam a HSG Bensheim/Auerbach Flames csapatának játékosa voltam. Az osztrák válogatottban eddig 44 mérkő- zésen szerepeltem és ezeken 116 gólt sikerült szereznem. 

Hogyan került képbe a magyar bajnokság és ezen belül is a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata?
A magyar bajnokságot a világ egyik legerősebb sorozatának tartom, így az ide igazolásomat a pályafutásom következő szakmai kihívásának tekintem. A németországi tapasztalataim után szeretném megmutatni, hogy megállom a helyem egy ilyen színvonalas bajnokságban is, ezért írtam alá egy plusz két év opciót tartalmazó szerződést. Kovács Patríciával sokat beszélgettünk, sok hasz- nos tanáccsal látott el, de a klubnak és a szakmai stábnak is köszönettel tar- tozom, mert olyan jó érzéseket keltettek bennem, amelyek nagyon megkönnyí- tették a döntésemet. Nagyon várom tehát a következő idényt Magyarországon, a közös munkát, az edzéseket, a mérkőzéseket a lányokkal, akikkel remélem, hogy sikerül majd szép sikereket elérnünk.

Forrás:
Motherson-Mosonmagyaróvár honlap / Mkcse

2022-03-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk