Kézilabda kupa

Ausztria az ellenfél a női világbajnoki selejtezőn

A Japánban megrendezendő 24. Női Kézilabda Világbajnokságra (2019. november 30. – de- cember 15.) a házigazda mellett a címvédő Franciaországon kívül az Európa-bajnokság elő- döntőjébe jutó három további válogatott, Hollandia, Oroszország és Románia is kvalifikálta magát. Az európai földrészen kívül már lezajlottak a selejtezők, melyek keretében Angola, Kongói DK, Szenegál, Argentína, Brazília, Dél-Korea, Japán, Kazahsztán, Kína és Ausztrália ju- tott ki a kontinens viadalra.

A 24 ország csapatát felvonultató tornára Európa 12 együttest delegálhat, ebbe viszont nem számít bele a címvédő Franciaország, így a fent említett három gárdán kívül további 9 nem- zet juthat ki kontinensünkről. A kiemelésnél válogatottunk az első kalapba került (Dánia, Spa- nyolország, Németország, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Svéd- ország), s a második kalapból kapta az ellenfelét (Ausztria, Horvátország, Csehország, Len- gyelország, Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Svájc, Szlovákia).  Ezúttal Fortuna isten- asszony kegyes volt, Ausztria lett az ellenfél; elkerülvén ezzel Lengyelország és Csehország együttesét. A párharcok – melynek győztesei kijutnak a 2019. évi világbajnokságra – első mérkőzéseit 2019. május 31. és június 2. között, a visszavágókat 2019. június 4. és 6. között játsszák. 


A párosítások:
Horvátország – Németország

Dánia – Svájc
Svédország – Szlovákia
Fehéroroszország – Norvégia
Szerbia – Lengyelország
Csehország – Montenegró
Macedónia – Szlovénia
Ausztria – Magyarország
Spanyolország – Izland

Az elöl álló csapatok hazai pályán kezdik a párharcot.

 

2018-12-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk