Andrea Kobetics meghosszabbította a szerződését Siófokon

Andrea Kobetics 2018-ban döntött úgy, hogy Siófokon folytatja pályafutását. Roppant hamar a csapat vezérévé vált, és elévülhetetlen szerepet vállalt abban, hogy a szezon végén törté- netük során először elhódították az EHF-kupát. A sorozat gólkirálynője lett 99 góllal, minden sorozatot figyelembe véve pedig 248 találattal zárt. A gólokat idén is hasonló ütemben termelte, így nem egész két szezon alatt klub történetének hetedik legeredményesebb játéko- sává lépett elő 383 góllal. Andrea Kobetics a 2018-19. évi EHF-kupában 16 mérkőzésen lépett pályára, 99 gólt lőtt, 5 sárga lapot kapott és 7 alkalommal állították ki két percre; míg a cson- ka 2019-20. évi szezonban 9 mérkőzésen szerepelt, 53 lőtt gól került a neve mellé, 2 sárga la- pot kapott és 2 kétperces büntetést szedett össze.

– Korábban úgy döntöttem, hogy a szezon végén visszavonulok, de nem ilyen befejezést álmodtam meg magamnak. Közel voltunk ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, de sajnos a megkezdett munkát nem tudtuk befejezni. Nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, és úgy éreztem, hogy nem lennék boldog, ha így fejezném be, és így hagynám el Siófokot. Ezért döntöttem úgy, hogy maradok. nyilatkozta Andrea Kobetics. Egyik nap úgy éreztem, hogy abba akarom hagyni, aztán arra gondoltam, hogy családot szeretnék alapítani, de végül győzött a kézilabda. Ez az egész egy hatalmas dilemma volt, folyamatosan csak ez járt a fejemben. Fodor János sokszor felhívott, nagyon megfontolt volt, és a folytatásra sarkallt. Az, hogy most itt vagyok, és nem fejezem be, tulajdonképpen az ő érdeme. 

A teljes interjú itt nézhető!

 

– Andrea Kobetics korszakos játékos, véleményem szerint minden idők egyik legjobbja. A szurkolóink is nagyon szeretik őt és nem csak azért, mert jó játékos. Lenyűgöző látni nap, mint nap azt az alázatot, amit a kézilabda iránt mutat. Nagyon sokat tett értünk az elmúlt két esztendőben, és ennek itt még nincs vége. Egy nagyon nehéz időszakot élünk most meg, de bízom benne, hogy Andrea maradásával sikerült örömet szereznünk minden egyes siófoki szurkolónak! Ezzel egyidejűleg azt is kijelenthetem, hogy teljes a keretünk, és a jövőben is komoly célokat tűzünk ki magunk elé – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.


Forrás: Siófok KC honlap

 

 

2020-05-30

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk