Kézilabda kupa

Andela Janjusevics visszatér Siófokra

– Andela anno nagyon fiatalon érkezett hozzánk. Az itt eltöltött négy év alatt egy nagyon jó mentalitású, tehetséges, motivált játékost ismerhettünk meg a személyében. Voltak nagyon jó periódusai, de sajnos pályafutását és fejlődését több komoly sérülés hátráltatta. Az új szakmai stáb egyetértett abban, hogy karaktere pontosan beleillik abba a koncepcióba, amit megálmodtunk, és amit szeretnénk felépíteni. Sikerre éhes, még mindig roppant fiatal, de immáron tapasztalt játékos, akinek sokat jelent a klub, és szeretett volna visszatérni. Bízunk benne, hogy az elkövetkező években ki tud teljesedni, és az új SKC meghatá- rozó alakjává válik – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

A még mindig csak 25 esztendős jobbátlövő, Andela Janjusevisc a szerb ZsRK Vozdovac utánpótlásában hívta fel magára a figyelmet. A 2013-14. évi szezonban a HC BMS Milenium játékosa volt. Egy év után szerződtette őt a Radnicki Kragujevac. 2015-ben az év játékosának választották Szerbiában, 2016-ban pedig már a Siófok KC kötelékéhez tartozott. Felfelé ívelő pályafutását (29 mérkőzés, 103 gól) 2017-ben egy keresztszalag-szakadás törte meg. Erősen és motiváltan tért vissza, de mire régi önmagát idézte volna, addigra újra megsérült. Tagja volt a 2018-19. évi szezonban EHF-kupát nyerő csapatnak. A következő szezon után azonban a közös út egy rövid időre különvált, Andela a jelenleg is futó kiírásban a román Gloria Buzua sikereiért küzd. Jövőre viszont újra az SKC mezében láthatjuk majd a jobboldali átlövőt.

– Élénken él bennem az a pillanat, amikor egy évvel ezelőtt egy búcsúebéden vettem részt két, a klub kötelékében dolgozó baráttal. Akkor úgy álltunk fel az asztaltól, hogy azt mondtam nekik, bízom benne, hogy ennek a történetnek itt nincs vége, és nem is lett. Roppant fiatalon érkeztem Siófokra, és a személyes megpróbáltatásaim ellenére fantasztikus éveket töltöttem el itt. Otthonra leltem, a klub, a város és a szurkolók is rengeteget jelentenek számomra. Jövőre ott szeretném folytatni, ahol a második évemben kényszerűségből abbahagytam. Két komoly sérülés is megtörte a pályafutásomat. Utólag őszintén kijelenthetem, hogy ezek után görcsössé váltam, és a nagy akarásnak szó szerint nyögés lett a vége. Szerettem volna bizonyítani, de fejben túlgondoltam a dolgokat. Az ember sokszor akkor értékeli át reálisan a dolgokat, amikor már elveszítette azt, ami korábban fontos és meghatározó volt számára. Ez tökéletesen igaz az én esetemre is – fogalmazott Andela Janjusevics, majd hozzátette – Mindig is azt éreztem, hogy számomra Siófok egy tökéletes hely, de amióta eljöttem ez az érzés csak erősödött bennem. Itt minden adott, amit egy kézilabdázó kívánhat magának. A klubnak fantasztikus szurkolói vannak, és az itt dolgozó emberek is elképesztően elhivatottak a munkájuk iránt. Égek a vágytól, hogy visszatérjek, hogy bizonyítsak, és igazoljam a korábban belém vetett hitet. Nagyon tetszik az a koncepció, amit az új szakmai stáb vázolt, ami a nyártól a Siófok KC-t fogja jellemezni. Egy fiatalos, ambiciózus és lendületes csapat tagja lehetek. Szeretnék a karrieremet illetően szintet lépni, és úgy gondolom, hogy ehhez Siófokon minden adott.

Forrás:
Siófok KC honlap

2021-03-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk