Kézilabda kupa

Ambros Martin a szezon végén távozik Győrből

– Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a koráb- ban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem, és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk meg- van arra, hogy elérjük a céljainkat. Nem titok, hogy 2021. elején új kihívásokat fogalmaztam meg magamnak, ezekről pedig nem tettem le, csak elhalasz- tottam azokat az ETO hívása miatt. Nyártól majd ismét ezekre fogok koncent- rálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat. Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

– Nyílt, egyenes és őszinte megbeszéléseket folytattunk az elmúlt időszakban Ambros Martinnal a jövő kapcsán. Döntését természetesen elfogadjuk, de na- gyon messze van még az idei szezon vége. Céljaink változatlanok, azaz együtt, Ambrossal közösen szeretnénk minden fronton az élen végezni. Az egyeztetések már megkezdődtek, a vezetőedzői posztra esélyes trénerek egy szűk elitjével állunk tárgyalásban – mondta Endrődi Péter ügyvezető.

Ambros Martín 2021. május 10-én foglalta el újra a Győri Audi ETO KC vezető- edzői posztját. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette a csapatot: mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020-21. évi szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021-22. évi idényben magyar bajnoki címre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2022-11-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk