Kézilabda kupa

A Tatabánya a második felkészülési mérkőzésén is győzött

Grundfos Tatabánya KC – FTC 28-21 (17-12)

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, zárt kapus. Vezette: Bóna, Földesi.

Grundfos Tatabánya KC: Wyszomirski – Hornyák P., Ancsin 5, Sunajko 2, Sipos A. 1, Győri M. 4, Zdolik 4. Csere: Konecny (kapus), Balogh Zs. 1, Nemes R., Juhász Á. 1, Hornyák B. 4, Debreczeni 3, Bálint B. 1, Molnár B., Ilyés. Vezetőedző: Matics Vladan.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 4/0, illetve 5/4.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-2, 13. perc: 8-4, 20. perc: 10-7, 26. perc: 14-10, 33. perc: 19-12, 46. perc: 21-15, 55. perc: 27-19.

Jól kezdett az FTC, vezetett is, de a nyáron rendkívül módon kicserélődött – többek között a Ferencváros egyik legjobbját, Debreczeni Dávidot is leigazoló – Tatabánya fordítani tudott, és viszonylag gyorsan négyet tett a két csapat közé. Annak ellenére is, hogy a kapuban a ferencvárosi Marián Zernovic bemutatott néhány bravúrt, és gólt is szerzett. Az első félidő végére megnyugtató, ötgólos előnyre tett szert a Tatabánya.

A szünet után is jól játszottak a Kék Tigrisek, ám a második játékrész derekán kissé megtört a Matics-csapat lendülete, kimaradtak a helyzetek, és négy büntetőt is elhibáztak. Ebben a játékrészben még többet játszottak a ferencvárosi fiatalok, folyamatosan négy-öt tizenéves volt a pályán, és Ludmán Marcell és Burony Bence is lehetőséget kapott. A kapuban a máso- dik játékrészben Deményi Xavér védett, remekül, de így is sima, 28-21-es hazai győzelem született.

Matics Vladan: „Ismét jól mentünk, jó tempóban játszottunk. Ami sajnálok, hogy sok zic- cert és büntetőt hagytunk ki, de összességében elégedett vagyok, hiszen egy kissé most fáradt is a társaság.”

2020-08-01

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk