Kézilabda kupa

A sportszerűség is pályára lép az utolsó két fordulóban

A két csapat párharca egyben a sportszerűség próbája is lesz. Mert könnyen azon múlhat az elsőség, hogy az ellenfelek mekkora ellenállást tanúsítanak. Hogy ezt utólag meg lehessen ítélni, érdemes megnézni, mit hozhat a papírforma – ha van ilyen. 

 Azt biztosra vesszük, hogy a négy pontot mindkét csapat behúzza. Most az ETO vezet, 7-tel jobb a gólkülönbsége. De ha a Fradi 7-tel nagyobb különbséggel veszi a két aka- dályt, mint az ETO, ő lehet a bajnok (több lőtt góllal).

A Győri Audi ETO KC vasárnap Budaörsre (jelenleg 10. helyezett) látogat, majd szerdán a Békéscsabát (11.) fogadja. A Ferencváros ellenfele először idegenben a Kecskemét (13.), majd három nappal később otthon a Vác (6.). Ezek alapján a győriek tűnnek esé- lyesebbnek.

A mérkőzéseket egy időben rendezik, így vasárnap 17:15 órakor, jövő szerdán 18:00 órakor lép pályára mindkét gárda, s az M4 Sport – párhuzamosan – élőben közvetíti a négy sorsdöntő találkozót.

Az ETO két mostani ellenfelét ebben a bajnokságban összesen 22 góllal verte, a Fradi sajátjait 26-tal. Az ETO a Kecskemétet és a Vácot összesen 60, míg a Fradi a Budaörsöt és a Békéscsabát 45 góllal győzte le az első körben. Az ETO legnagyobb különbségű győzelme a bajnokságban eddig 25 gólos volt, az FTC-é pedig 20 gólos. Az ETO el- lenfelei összesen 1456 gólt kaptak, összesített gólkülönbségük -191. A Fradinál ezek a számok: 1414 és -106. A sok szám némileg az Audi ETO győzelmét vetíti elő. De mint tudjuk, nem a számok játszanak.

Nézzük tehát az ellenfeleket. A Budaörs keretében több volt győri is szerepel. Így Wéninger Alexa, Kiskartali Zsófia, Juhos Kata, Gerháth Fanni, Hornyák Ágnes és Pálos-Bognár Barbara. Itt érdemes megjegyezni, hogy a csapatból az utóbbi mellett Szöllősi-Zácsik Szandra is tagja a válogatott keretnek. Kapusedzőjük pedig Sirina Irina, aki szép emlékeket őrizhet Győrről. Hogy ezzel minden volt ETO-s így érez, abban már nem vagyok biztos, számomra inkább az egykori klubjuk előtti bizonyítási vágy tűnik erő- sebbnek. A Békéscsaba ebből a szempontból semlegesnek tűnik.

A Ferencvárosnál bonyolultabb (vagy egyszerűbb?) a helyzet. Az utolsó előtti Kecs- kemét ellen szinte bármilyen különbségű győzelem elképzelhető és hihető. A Vác vi- szont érdekesebb. A tabellán elfoglalt helyük és keretük alapján még a szoros meccs is előfordulhatna. Viszont: közismert, hogy a Vác elnöke az egykori ferencvárosi váloga- tott Kirsner Erika, szakmai igazgatója pedig Németh András, aki szintén ezer szállal kötődik a budapesti zöld-fehérekhez. Mértéktartóan fogalmazva: a szoros meccs lenne a nagy meglepetés.

De mindez csak afféle szurkolói elmélkedés.

Forrás: www.kisalfold.hu / Somodi Géza – Fotó: 24.hu

2018-05-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk