Kézilabda kupa

 

A Siófok másodszor is legyűrte a Mosonmagyaróvárt

Ahogyan a Győr, úgy a Mosonmagyaróvár ellen sem kezdett jól a Siófok. Tóth Eszter és Hajtai Vanessza góljaival az MKC meglepte ellenfelét, s tízpercnyi játék után kétgólos hátrányt jelzett az eredményjelző (5-7). A félidő felénél már három góllal vezetett a hazai csapat (9-6), amikor elfogyott Bent Dahl türelme, és időt kért. Ezt követően négygólos roham végén utolérték ellenfelüket (9-9),  majd a vezetést is átvették (9-10). Gyurka János csapata azonban Kovács Patrícia révén kétszer is a hálóba talált emberhátrányban, majd hasonlóan tett egyenlő létszámban is (12-10). A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, s a félidő végén mindkét csapat neve mellett ugyanaz a szám szerepelt (15-15). 

A fordulást követően fej-fej mellett haladt a két csapat (20-20). A 40. percben aztán két gyors góllal „meglépett” a Siófok (20-22). Igazán ellépni azonban nem tudtak, s az utolsó negyedórára egygólos vezetéssel fordultak (23-24). Ekkor jöttek Such Nelli pillanatai. A szélső egymást követő két lövését góllal fejezte be, így először vezetett hárommal a vendég együttes (23-26). A két csapat közötti különbség az 54. percben volt a legnagyobb (25-30). Az igazán nagy izgalmak a hajrában elmaradtak, a mérkőzés összképével viszont, a győzelem ellenére, nem lehetett teljesen elégedett Bent Dahl (29-32).

Bent Dahl: „A mérkőzés pozitívuma a győzelem mellett az, hogy mindenkinek megfelelő mennyiségű játékidőt tudtam biztosítani. Ennél azonban sokkal több- re van szükség. Keményebben kell dolgoznunk, és meg kell találnunk azt a ritmust, azt a tüzet, ami a koronavírus előtt jellemezte a csapatot. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a játékosok motiválatlanok lennének, csupán arról, hogy egyelőre nincsen meg a ritmus, a kellő összhang. A feladat adott, azon leszünk, hogy ezt minél előbb megtaláljuk.”

Forrás:
Siófoki KC honlap

 

2020-08-25

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk