Kézilabda kupa

 

A Siófok edzőmérkőzésen Koprivnicán is győzni tudott

Ahogyan arra számítani lehetett, a Podravka Vegeta ezúttal is kellemetlen el- lenfélnek bizonyult. Zlatko Saracsevics csapatával szemben eleinte nem találták a ritmust, 0-1-es vezetés után szinte végig futottak az eredmény után Bent Dahl tanítványai (6-5). A félidő hajrájára fordulva 11-8-ra is vezettek a hazaiak, de a szünetre felzárkóztak a vendégek (14-13).

A fordulást kövezően egy teljesen más stílusban és ritmusban kézilabdázó Siófok lépett pályára, ennek pedig meg is lett az eredménye: 16-17-nél már náluk volt az előny, 21-24-nél pedig már vezettek három találattal. Előnyüket még növelni tudtuk, 23-28 is állt az eredményjelzőn. A hajrá azonban kísértetiesen hasonlított a tavalyi párharc siófoki összecsapásához, ahol magabiztos előnyről vesztettek végül pontot. A Podravka 5-1-re nyerte a hajrát, de a siófoki előny ezúttal kitar- tott (28-29).

Bent Dahl vezetőedző: „Meg kellett birkóznunk a rekkenő hőséggel, olyan me- leg volt a csarnokban, hogy a félidei csapatmegbeszélést kint tartottuk a sza- badban. A Podravka stílusa nem sokat változott, ezúttal is egy nagyon tempós, intenzív és kellemetlen kézilabdát láthattunk tőlük, csakúgy, mint tavaly az EHF-kupában. Az első félidővel nem vagyok elégedett, sok volt az egyéni megoldás, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Ennek eredménye képen háromgólos hátrányba kerültünk, de a félidő végére visszakapaszkodtunk. A szünet jót tett, sikerült rendet rakni a fejekben. Gyors és ötletes kézilabdára váltottunk, a játé- kosok segítették egymást, aminek fordítás, és ötgólos előny lett az eredménye. A mai mérkőzésen is sokat forgattuk  a csapatot, sok variációs lehetőséget kipróbáltunk ki. Fontosak ezek az idegenbeli túrák, kell az utazás, és a környe- zetváltozás is a csapatnak. Összességében egy nagyon hasznos összecsapáson vagyunk túl.”

Tomori Zsuzsanna: „Lassan kezdtük a mérkőzést, hiányzott a ritmus védekezés- ben és támadásban egyaránt. Sok felesleges egyéni megmozdulásba mentünk bele, úgy éreztem, hogy van bennünk némi fásultság. Igaz, hogy a felkészülés ebben a periódusában ez egy teljesen normális dolog. A második játékrészben már sokkal jobbak voltunk, eredményes és ötletes kézilabdát mutatva fordí- tottunk."

Forrás: Siófok KC honlap


Utóirat: A félreértések elkerülése végett nem Tor Odvar Moen a Siófoki KC edző- je – mint ahogy a mérkőzés jegyzőkönyvét feldolgozó táblázatban olvasható –, hanem Bent Dahl, aki vezetőedzőként nyilatkozik.

 

2020-08-10

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk