Kézilabda kupa

A lét a tét a női olimpiai selejtező tornán

Pénteken délután 17:00 órakor kezdetét veszi Győrött az Audi Arénában az olim- piai selejtező torna, amelyen a magyar válogatott 12 év után vívhatja ki újra az ötkarikás játékokon való szereplést. Az út az olimpiai kvóta megszerzéséhez Ka- zahsztán, Szerbia, végül pedig Oroszország nemzeti együttesén keresztül vezet.

Danyi Gábor: „A helyszínen, a hotelt és az edzéslehetőségeinket tekintve úgy gondolom, hogy minden rendben van, és egy nagyon egészséges várakozással tekintünk a hétvége elé. Amikor a klubcsapatokból megérkezett mindenki egy regeneráló edzéssel kezdtünk, majd egy csapat megbeszélésen elmondtam, hogy mostantól a válogatott feladataira kell mindenkinek koncentrálnia. Nyilván ezt nem lehet ennyire egyszerűen elérni, de a másnapi edzés jó visszaigazolás volt arról, hogy tényleg mindenki át tudott kapcsolni az itteni munkára. Ahhoz, hogy a célunk teljesüljön, a Kazahsztán elleni találkozót győzelemmel kell zárjuk, de mindazt figyelembe véve, hogy a szombati, szerbek elleni mérkőzés lesz számunkra a kulcs, ennek megfelelően kell a játékosokat is felkészítenünk, vala- mint a taktikát kidolgoznunk.”

Elek Gábor: „Meglehetősen speciális helyzetben vagyok, hiszen tíz-tizenegy napja nem láttam a klubcsapatomból ideérkező játékosokat sem, akik a gerin- cét adják a válogatottnak. Tegnap, amikor megérkeztem, nagyon jó hangulat fogadott, ezt jó volt látni. Edzésen még nem tudtam részt venni, így a csapat állapotáról ebben a tekintetben én nem tudok még mit mondani. Szerencsére a távollétem ideje alatt teljes mértékben tudtam Danyi Gáborra támaszkodni, valamint Görbicz Anita is nagy szerepet vállalt, velük folyamatos volt a kap- csolattartás, illetve az edzésekről készült videó anyagokból tudtam én is dol- gozni.”

Kovacsics Anikó: „Mindenki százszázalékosan dolgozik, ezen Elek Gábor távol- léte sem változtatott. Semmilyen külső tényezővel nem szeretnénk foglalkozni, így például a szerbek magabiztos nyilatkozataival sem, hiszen mi tudjuk, mi a célunk: kijutni az olimpiára. Mi úgy készülünk, hogy ez a hétvége nem is zárulhat majd másképp.

Bíró Blanka: „Az FTC játékosai nyilván nem a legjobb hangulatban érkeztek meg a válogatotthoz, de már csak az itteni célokra koncentrálunk és nagyon jó a hangulat a csapatban. Természetesen hiányozni fognak a szurkolók, hiszen ötezer minket buzdító ember biztosan nagy segítség lett volna számunkra, de ehhez az élethelyzethez kell alkalmazkodnunk, így kell megoldani a feladatot ezen a hétvégén.”

Lukács Viktória: „Úgy érzem, hogy nagyon egyben van most a csapat és na- gyon jó a hangulat is. Van mellettünk egy coaching csapat, ők a mentális és lelki felkészülésünket segítik, minden másnap van közös foglalkozásunk, illetve egyénileg is fel lehet őket keresni. Viszont úgy gondolom, hogy az olimpiáért való küzdelem nem jelenthet terhet senki számára, hiszen mindannyian erre vágyunk, ezért dolgozunk.”



Forrás:
MKSZ – Fotó: EPA/Bo Amstrup / M4 Sport

2021-03-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk