Kézilabda kupa

A következő szezonban portugál irányítóval erősít a Szeged

Miguel Martins 1997. november 4-én született Portóban. Eddig csak szülővárosa csapatában szerepelt. A nemzetközi porondon a 2016-2017. évi idényben mu- tatkozott be, az EHF-kupában, s 27 gólt szerzett. Eddig két idényt játszott a Bajnokok Ligájában. A 2019-2020. évi csonka sorozatban 14 mérkőzésen lépett pályára, 43 gólt dobott, egy sárga lapot kapott, négy alkalommal (8 perc) állították ki két percre, s egyszer jutott a végleges kiállítás sorsára. A 2020-2021. évi kiírásban 14 alkalommal kapott játéklehetőséget, 45 gólt jegyeztek fel a neve mellé, a „sporik” két sárga lapot osztottak ki neki, hat esetben (12 perc) kapott két perces kisbüntetést, s egy alkalommal jutott a kizárás sorsára. A MOL-Pick Szeged ellen kétszer játszott, a portói meccsen öt, míg az újszegedi sport- csarnokban lejátszott találkozón három gólt dobott. Eddig 42 alkalommal szere- pelt a portugál nemzeti csapatban, összesen 88 találatnál jár. 

– A klub első portugál játékosa lesz! Milyen érzés lesz a hazádat képviselni Magyarországon?
 – Először is azzal szeretném kezdeni, nagyon megtisztelő, hogy a világ egyik leg- jobb csapatában, a MOL-Pick Szegedben játszhatok majd. Ez tökéletes lesz a fejlődésem szempontjából, és ebből a portugál válogatott is profitál majd. Re- mélem, elérem az új csapatommal azokat a célokat, amelyeket kitűzünk ma- gunk elé, és nagy győzelmeket aratunk.

– Mit vár a szegedi szerepléstől?
– Mindent meg szeretnék nyerni, amit csak tudok. Nagyon jó csapatunk lesz, és úgy gondolom, hogy ezt meg is tudjuk közösen csinálni. Remélem, gyorsan meg- ismerjük majd egymást, mert azt csinálhatjuk az életben, amit szeretünk: kézilab- dázhatunk.

– Mit üzen a szurkolóknak?
– Azt, hogy mindent megteszek a pályán azért, hogy győzelmeket, címeket nyerjek a klubnak és a szurkolóknak. Ezzel a céllal érkezem, amit már nagyon várok!

– Mennyire ismeri az országunkat és Szegedet?
– Magyarország nagyon szép ország. Tisztában vagyok azzal, hogy Szeged egyetemi város, és azt is tapasztaltam, hogy kedvesek itt az emberek. Bízom benne, hogy hamarosan még jobban megismerem a várost, és felfedezhetem annak minden szépségét.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert / Szabó Ferenc

2021-05-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk