Kézilabda kupa

A Győri Audi ETO KC nem vesz részt a Super Globe-on

„A Győri Audi ETO KC 2019. június közepén kapta meg a hivatalos meghívót és egyben a fel- kérést az eseményre. Csapatunk nyári felkészülési programja már jóval a meghívó érke- zésekor teljesen készen állt, viszont ennek ellenére megvizsgáltuk a lehetőségét a részvétel- nek, azonban több tényező miatt nem tudtuk vállalni a szereplést.

A nyolccsapatosra tervezett tornán a szervezők nem tudták megjelölni a többi ellenfelet, csu- pán annyi információval rendelkeztünk, hogy két kínai egyesület mellett a kontinensbajnokok kaptak meghívást a Super Globe-ra. Nem volt az eseménynek részletes programja, a szer- vezők nem tudták megmondani, hol kerülnek lejátszásra a mérkőzések, hol szállásolják el a csapatot, vannak-e edzéslehetőségek a torna előtt ill. közben. A Kínába utazással kapcsolatos kérdésekre sem kaptunk megnyugtató válaszokat. Így a szakmai ellenérvek összességében sokkal nagyobb súllyal estek latba a részvétel lemondásakor, mint a Super Globe esetleges megnyerése után megszerezhető hírnév. Úgy tudjuk, hogy a csapatunkon kívül megkeresett Rosztov-Don is lemondta a szereplést a megmérettetésen.

A Győri Audi ETO KC továbbra is elkötelezett a női kézilabdasport fejlesztése és népszerű- sítése mellett, és ezúton kíván jó munkát a szervezőknek az eseményhez, viszont klubunk elsődleges feladata a játékosok testi épségének megóvása, valamint a nyári időszakban a megfelelő felkészülési lehetőségek biztosítása a szezonban előttünk álló feladatok teljesítése érdekében.”

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap

2019-07-03

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk