Kézilabda kupa

A Ferencváros vezetőedzője és hét játékosa hosszabbított

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke: "Nagyon örülök, hogy a játékosok így döntöttek és sikerült velük megjegyezni. A stabilitás, az állandóság fontos, így örülök, hogy Gábor is velünk marad, akinek nagyon magasra értékeljük a szakmai tudását, ő a Fradi-család igazi tagja. A klub minden segítséget megad, hogy a szakosztály fenn tudja tartani az állandóságot, és emeljük a lécet, ha kell, mert ahogy elnök úr is mondta, idővel Bajnokok Ligáját kell nyerni. Ennek érdekében elkezdődik a munka, a klub is tudja, hogy magasabbra kell emelni a lehetőségeket. Öröm, hogy a játékosok maradtak, a gerincünk megvan, erre lehet építeni jövőképet és szakmai tervet, ami alapján a kimondott álmok meg- valósulhatnak. A szakmai döntésekbe nem szoktunk beleszólni, mi a lehetőséget biztosítjuk, hogy az edző és a játékosok itt ki tudják hozni magukból a lehető legjobbat. Az én feladatom most már a szurkolás, a lányok és a szakosztály tá- mogatása."

Görög Zsolt, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója: „A Ferencváros és a menedzsment számára fontos visszajelzés, hogy ilyen sok játékossal és a vezető- edzővel is meg tudtuk hosszabbítani a szerződést.  Jó úton járunk a céljaink felé, szeretnénk komoly eredményeket elérni a jövőben is. Fontosnak tartjuk a kézi- labda szakosztály stabil működését, illetve a játékoskeretben, az öltözőben és a szakmai stábban is fontos szempont az állandóság. Látjuk, érezzük, hogy van vonz ereje a Ferencvárosnak, ez is kellett ahhoz, hogy a nemzetközi szinten is kiemelkedő játékosok szívesen maradtak itt.”

Elek Gábor kétszeres magyar bajnok vezetőedző: „Köszönöm a játékosoknak, hogy bíztak bennünk, illetve a vezetőségnek, hogy úgy gondolták, együtt folytassuk tovább. Nagyszerű éven vagyunk túl, itt a bajnoki címre gondolok, amely kárpótolt minket sok mindenért, ráadásul egy olyan évben tudtunk bajnokságot nyerni, amelyben a vírus megnehezítette mindenki dolgát. Annak az évnek az elején kötöttünk egy szövetséget a csapattal, miszerint bármi jön, nem foglalkozunk vele, a tudásunk legjavát kell nyújtani, és ezért vagyok büszke erre csapatra, mert ezt meg is tudtuk valósítani. A legnagyobb elismerése a munkánknak, hogy ennyi játékos gondolta úgy, hogy szeretne itt maradni, így tovább tudunk építkezni. Nagy álmunk a Final Four, ehhez lépéseket kell még tennünk, de elmondhatjuk, hogy kicsit közelítünk efelé.”

Bíró Blanka, aki 2016 óta a Ferencváros csapatát szolgálja: „Nagyon örülök, hogy továbbra is a Ferencváros játékosa lehetek. Rengeteget köszönhetek a klubnak, nagyon a szívemhez nőtt az elmúlt közel hat évben, ezért se volt kérdés számomra, hogy hol folytatom a pályafutásomat. Bízom benne, hogy a csapat töretlenül fejlődik tovább és nagyobb eredményeket ér el. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél sikeresebb legyek én is és a klub is!”

Janurik Kinga 2020-ban csatlakozott a csapathoz: „Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet, nagyon szeretek itt lenni, és na- gyon szeretem a csapatot, a klubot és a szurkolókat. Örülök, hogy a Fradi-család tagja lehetek!”

Angela Malestein a tavalyi szezonban 142 gólt lőtt, ráadásul az idei 13 tét- meccsen is 64 találatnál jár: „Nagyon boldog vagyok, hogy még két évet játsz- hatok a Fradiban. A következő években is mindent beleadok a csapatomért és ezért a klubért. Van egy nagy álmom, és remélhetőleg egy napon meg is való- sítjuk!”

Emily Bölk volt tavaly az egyik legjobb játékos, idén is a csapat meghatározó alakja: „Nagyon örülök a szerződéshosszabbításnak, és annak, hogy a követ- kező években is a csapat, a Fradi tagja lehetek. Nagyon szeretek Budapesten élni, szeretek nap mint nap együtt dolgozni a lányokkal és Gáborral azon, hogy még tovább fejlődhessünk és elérjük a céljainkat. Fantasztikus volt az első sze- zonom a bajnokság megnyerésével, és a következőkben is az ehhez hasonló nagyszerű pillanatért fogok küzdeni Fradi-mezben.

Alicia Stolle, aki Bölkkel egy időben érkezett a Népligetbe: „Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is a Fradiban játszhatok. Hálás vagyok a támogatásért és a belém fektetett bizalomért, illetve büszke arra, hogy ennek a csapatnak a tagja maradok. A klub céljaival teljes mértékben azonosulni tudok, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a csapattal sok mindent elérhetünk, illetve, hogy sze- mélyesen is tovább fejlődhetek.”

Kisfaludy Anett Érdről érkezett 2020 nyarán, aki ragyogó teljesítményt nyújtott az előző idényben, visszakerült a válogatottba és az olimpián is részt vehetett: „Nagyon jól érzem magam a Fradiban, örülök, hogy többen is hosszabbítottunk a klubbal, különösen jó kapcsolatban vagyunk a lányokkal, ennek is köszönhető, hogy bajnokok lettünk a tavalyi szezonban. Nagyon várom a jövőt, hogy együtt elérjük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé.”

Kovács Anett egy teljes szezonon van túl eddig Fradi-mezben: „Örülök, hogy itt lehetek, és hogy megkaptam a lehetőséget, amikor az első szerződést megkö- töttük. Boldog vagyok, hogy hosszabbított velem a klub, hiszen ez azt jelenti, hogy számítanak rám. Nagyon szeretek itt lenni, jól érzem magam, olyan játé- kosok és stábtagok vesznek körül, akiktől rengeteget tanulhatok.”

Julia Behnke sportolói szempontból nagyon jól érzi magát a Ferencvárosnál, azonban szeretne a családja közelében lenni, ezért Németországban folytatja pályafutását: „Szomorú vagyok, hogy nem jöttem korábban a Fradihoz, mert sportolóként minden tökéletes számomra itt, ez az igazán nekem való hely. Hálás vagyok a klubnak és a szurkolóknak is, de úgy érzem, három külföldön töl- tött év után a mentális egészségem miatt haza kell költöznöm. Az idény végéig azonban, ahogyan eddig is, száz százalékban a feladatomra koncentrálok, és mindent megteszek azért, hogy sikeresek legyünk, hogy elérjük a céljainkat."

Forrás:
fradi. hu
Fotó:
MTI / Czeglédí Zsolt – SMIC / Micheller Szilvia

2021-11-09

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk