Kézilabda kupa

A Danyi-Tervel kettős váltja Ambros Martínt Győrben?

Információink szerint a három – remélhetőleg májusban már négy – Bajnokok Ligája elsőségével a klub korszakos edzőjévé vált Ambros Martínt eddigi segítője, Danyi Gábor válthatja a kispadon. Ezt támaszthatja alá dr. Bartha Csaba elnök múlt heti, Digisporton tett nyilatkozata is, melyben arról beszélt, hogy magyar szakember(ek) is alkalmas(ak) a feladat ellátására.
          Az biztos, minden idők egyik legerősebb győri kerete áll majd az új edző rendelkezésére, mely egyszerre megkönnyíti, ugyanakkor rendkívül nehézzé teszi a feladatot. Ráadásul a lécet is nagyon magasra tette Ambros Martín. Viszont Danyi Gábor mellett szól, hogy a spanyol szakember mellett minden szakmai titkot elleshetett, a folytonosság és az, hogy Danyi jól ismeri a győri körülményeket, ami akár előnyt is jelenthet.
          A hírek szerint egyébként segítséget kapna Danyi Gábor, mégpedig annak a Raphaëlle Tervelnek a személyében, aki az első két Bajnokok Ligája sikerből tevékenyen kivette a részét. A játékos-pályafutása során a világ egyik legjobb védőjének tartott Tervel – aki hazája válogatottjával világbajnoki címet is szerzett, éppen a magyarok ellen 2003-ban – az edzői munkába is belekóstolt már. Miután megnyerte a zöld-fehérekkel a második Bajnokok Ligája-címét, abbahagyta a játékot, s 2014 decemberében csatlakozott a francia Besancon edzői stábjához, amelyben 2015 nyara óta a vezetőedzői pozíciót tölti be. Ezt adhatja fel az Audi ETO-ért. Az mindenesetre beszédes, hogy az RK Krim Mercator elleni szombati mérkőzést Tervel az Audi-aréna VIP-részlegéből tekintette meg.



          Érdekes kérdés, hogyan alakul Ambros Martín sorsa. Az majdnem biztosra vehető, hogy marad román szövetségi kapitány, viszont nagy valószínűség szerint nem lesz a CSM Bucuresti edzője. Nem kizárt, hogy családi okokból Spanyolországban egy kisebb csapatnál vállal munkát.

          Forrás: www.kisalfold.huFotó: Béres Márton

2018-03-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk