Kézilabda kupa

A dán válogatott kapus, Sandra Toft Győrbe igazol

Dr. Bartha Csaba elnök: „Sandra Toft egyike a nemzetközi mezőny jelenlegi leg- jobb kapusainak, egyértelműen a legmagasabban jegyzett szűk elit tagja. A klub továbbra is elkötelezett a három kapusos felállás mellett, azaz csakúgy, mint idén, úgy jövőre is három nemzetközi csúcskapussal, Sandra Tofttal, Laura Glauserrel és Silje Solberggel vágunk neki a szezonnak. Sandra Toft az elmúlt években bizonyította már képességeit mind klub, mind válogatott szinten. Büsz- ke vagyok, hogy két évig Győrben kézilabdázik és sikeréhes csapatunk tagja lesz.”

Sandra Toft: „Egy régi álmom válik valóra a Győrbe igazolásommal. Sokszor találkoztam a Győri Audi ETO KC csapatával ellenfélként, de ezeken a talál- kozókon többnyire döntetlen született vagy a Győr győzött. Mindig is lenyűgö- zött az a közeg, ami a klubot körülvette. Remek csarnokban, remek közönség előtt remek csapat szerepel. Egy olyan klubról van szó, ahol megalkuvás nélkül, folyamatosan a legmagasabb célok elérésére törekednek. Természetesen már várom a nyarat, de addig is a legjobbamat törekszem nyújtani klubomban, a Brestben, ha úgy hozza a sors, akkor a jövőbeli csapatom ellen is!”

A 32 éves, 176 cm magas Sandra Toft eddigi pályafutása során a Virum-Sorgen- fri, a TTH Holstebro, a HK Larvik, a Team Esbjerg és a Brest Bretagne Handball csapataiban szerepelt. Dán, norvég és francia bajnok, a dán válogatottal 2021 decemberében világbajnoki bronzérmet nyert. Tagja volt az ifjúsági világ és junior Európa-bajnok dán válogatottnak.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2022-02-03

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk