Kézilabda kupa

2021. évi férfi világbajnokság: Magyarország a 2. kalapban

A férfi világbajnokság sorsolás előtti kiemelése:

1. kalap:
Dánia, Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália,
Svédország

2. kalap:
Egyiptom, Argentína, Ausztria, Magyarország, Tunézia, Algéria, Katar, Fehéroroszország

3. kalap:
Izland, Brazília, Uruguay, Csehország, Franciaország, Dél-Korea, Japán, Bahrein

4. kalap:
Angola, Marokkó, Kongói DK, Lengyelország, Oroszország, Zöld-foki-szigetek,
Észak-Amerika 1. számú csapata, Dél-Amerika 4. számú csapata

A kiemelés alapján az első kalapba a világbajnoki címvédő Dánia és a legutóbbi Európa-baj- nokság 1-7. helyezettjei kerültek. Franciaország Európa-bajnokságon elért 14. helye miatt került a 3. kalapba, míg Oroszország és Lengyelország az Európa-bajnokságról nem jutott ki a világbajnokságra, szabadkártyával kaptak kvalifikációt, így automatikusan a 4. kalapba so- rolták be a két együttest.

A csapatokat nyolc, egyenként négycsapatos csoportba sorsolják. A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe. A középdöntőben négy hatos csoportban játszanak a résztvevők (I. csoport: A-B csoportok továbbjutói, II. csoport: C-D csoportok továbbjutói, III. csoport: E-F csoportok továbbjutói, IV. csoport: G-H csoportok továbbjutói). A középdöntő csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A világbajnokság tervezett helyszínei: Alexandria, Kairó, Gíza, Új főváros (Egyiptom mester- ségesen létrehozott új adminisztratív fővárosa).

Forrás: MKSZ

2020-07-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk