Válogatott szélső csatlakozik nyártól a Győr csapatához

Folytatódnak a bejelentések a Győri Audi ETO KC jövő szezonbeli keretét illetően.  Lukács Vik- tória az FTC-Rail Cargo Hungária csapatából érkezik Győrbe.

– Fiatal, tehetséges, ugyanakkor rendkívül tapasztalt játékosról van szó, aki ráadásul alap- embere a magyar válogatottnak is – mondta dr. Bartha Csaba elnök a klub leendő játé- kosáról. – Örülök, hogy Lukács Viktória minket választott, hiszem, hogy nagy értéke lesz csapatunknak.

 – Megtisztelő, hogy a világ jelenlegi legerősebb csapatában, Győrben folytathatom nyártól a pályafutásom. A szezon hátralévő részén mindent megteszek a jelenlegi klubom sikeréért, de várom már, hogy a következő szezontól az új kihívásoknak is megfeleljek. Jól ismerem a csapatot, tudom, hogy a legmagasabb célokért küzdenek mindig Győrben, ez számomra is szimpatikus. Szeretném majd én is kivenni a részem teljesítményemmel a sikerekből – nyi- latkozta Lukács Viktória.

A fiatal, 24 éves jobbszélső 2011-ben mutatkozott be a magyar bajnokság felnőtt mező- nyében a Ferencváros csapatában. Azóta 232 felnőtt bajnoki és kupamérkőzésen és 96 nemzetközi találkozón szerepelt, s a magyar női kézilabda válogatott alapemberévé vált.


Lukács Viktória 2010-ben, tizenöt évesen igazolt a Ferencvároshoz, a 2013/2014-es idényben kölcsönben Siófokon szerepelt, de ezt leszámítva tíz éve erősíti a klubot. Eldőlt azonban, hogy a kézilabdázó 2020 nyarán távozik a Népligetből, és a Győri Audi ETO-ban folytatja pálya- futását.

– Lukács Viktória kislányként érkezett hozzánk 2010-ben, azóta pedig a Ferencváros és a magyar válogatott meghatározó játékosa lett. Nagyon szerettük volna őt megtartani, több egyeztetést is folytattunk ennek érdekében, ő azonban új impulzusokra vágyott, ezért a váltás mellett döntött. A következő hónapokban Vica még a Fradi sikereiért dolgozik, a pályafutása további részéhez pedig sok sikert kívánunk – mondta az átigazolással kapcsolatban Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója.

– Életem legnehezebb döntését hoztam meg, amikor úgy határoztam, hogy a szezon végén elhagyom a Fradit, mert új kihívásokra vágyom – tette hozzá Lukács Viktória. – Elhagyom azt a klubot, amely tíz évig az életemet jelentette… De a legfontosabb feladatok csak most jönnek számunkra az idényben, ezért még nincs itt a búcsú ideje. A Ferencváros mindörökké Ferencváros marad, és szeretném a következő hónapokban elérni a csapattal kitűzött célo- kat.”


 Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás és Fradi.hu Fotó: Fradi.hu

2020-01-02

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk