Kézilabda kupa

 

Szikora Melinda és Nerea Pena Siófokon folytatja

 

Estelle Nze Minko távozásával egy nagy űr keletkezett a belső pozíciókban – mondta Fodor János, a klub ügyvezetője –, amit mindenképpen egy minőségi igazolással szerettünk volna pótolni. Nerea Pena képességeit senkinek sem kell bemutatni, évek óta bizonyítja, hogy tá- madásban a világ egyik legjobb játékosa.

Ez egy elképesztő igazolás a számunkra – nyilatkozta a Siófok KC vezetőedzője, Tor Odvar Moen.  Ő egy nagyon tapasztalt játékos, a képességeit aligha kell ecsetelnem. Rengeteget láttam már játszani, képes megteremteni a különbséget akárki ellen. Amikor a Larvik edzője voltam, akkor is sokat játszottunk ellene, és néha azt éreztem, hogy hiába próbáljuk megállí- tani, előttünk jár egy lépéssel. Nagyon gyors játékos és képes minden belső pozícióban extra teljesítményre. Azt hiszem ezzel kifejeztem, hogy mennyire elégedett vagyok az érkezésével.

Nehéz volt meghozni ezt a döntést – jelentette ki Nerea Pena –, de úgy érzem változásra van most szükségem. Több megkeresést is kaptam, amelyek közül a siófoki lehetőség volt a legideálisabb számomra. Fontos szempont volt, hogy továbbra is Magyarországon marad- hatok. Az eddig itt töltött hét év alatt nagyon sok barátom lett, megszerettem az országot és mára egyértelműen második otthonomként tekintek rá. Ennek az idénynek még nincsen vé- ge, így profi játékosként most természetesen a jelenre koncentrálok. A következő szezonra, annak új kihívásaira, új impulzusaira pedig kíváncsian és bizakodóan gondolok.

A 29 esztendős klasszis 2006 és 2012 között az Itxako Navarra csapatát erősítette. Több spanyol bajnoki cím mellett 2009-ben EHF-kupát nyert, majd 2012-ben Bajnokok Ligája dön- tőig menetelt klubcsapatával, mielőtt a Ferencváros játékosa lett. A 2014/15-ös szezonban magyar bajnokságot nyert a zöld-fehérekkel, 163 találatával pedig gólkirálynő lett. Az FTC kézilabdázójaként csaknem 1200 gólnál tart minden sorozatot figyelembe véve. A spanyol válogatottat 2009 óta erősíti, s csaknem 500 gólt jegyez. A 2010-es Európa-bajnokságon tag- ja volt az All Star csapatnak, a 2011-es brazíliai világbajnokságon pedig ezüstérmes lett a válogatottal. Európa-bajnoki érme is van 2014-ből, amikor is a magyar-horvát közös ren- dezésű tornán a spanyolok bronzérmesek lettek. 


– Egy olyan kapust sikerült megszereznünk, aki évek óta a legmagasabb szinten bizonyítja tehetségét mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Volt egy komolyabb sérülése, de ez már a múlté. Solberggel egy nagyon izgalmas kapuspárost fognak alkotni. Annak is örüünk, hogy személyében magyar játékost igazoltunk, szeretnénk ezen a téren is előrelépni – mondta a Siófok KC ügyvezetője, Fodor János. 

Emlékszem arra a kapusra a Bajnokok Ligájából – nyilatkozta a Siófok KC vezetőedzője, Tor Odvar Moen –, aki számtalanszor az őrületbe kergette az ellenfeleit. Most egy komolyabb sérülés után tért vissza, úgy gondolom, hogy idővel visszanyeri régi formáját. Más stílusú hálóőr, mint Solberg, többek között ezért is alkotnak majd nagyszerű párost. Az érkezése sokat fog adni a csapatnak.

Váltani szerettem volna – kommentálta a klubváltást Szikora Melinda –, úgy éreztem eljött az idő, új impulzusokra van szükségem. Külföldi lehetőségen gondolkoztam, de nagyon örül- tem a Siófok megkeresésének és annak, hogy végül Magyarország mellett döntöttem. Csá- bító volt számomra az edző személye és az északi stílus, amit képvisel. Az is fontos ténye- ző volt, hogy erős csapat alakul Siófokon, ez számomra is motiváló. Azt gondolom, olyan profi körülményeket biztosítanak a klubnál, amelyek mellett a nagy célok elérése már csak rajtunk múlik.

A 30 esztendős kapuvédő a felnőttek között Kiskunhalason debütált még 2006-ban, majd 2008-ban az Alba Fehérvár szerződtette. A Székesfehérváron eltöltött öt esztendő után 2013-ban váltott, és a Ferencváros játékosaként folytatta. Remek teljesítményének köszönhetően a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, és fantasztikus formában volt, amikor komoly térdsérülést szenvedett 2018. április 7-én, a Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája Final Fourba jutásért folytatott párharc első mérkőzésén. Felépülése időigényes volt, de immáron újra a gólvonalon állhat, és kész bizonyítani.


 Közlemény

Az idény végén távozik női kézilabdacsapatunk kapusa és irányító-átlövője. A Ferencváros női kézilabdacsapatának jövő évi keretével kapcsolatban az előző hónapokban a szerződést hosszabbító, illetve ide igazoló játékosokról számolhattunk be, ezúttal viszont távozókról adunk hírt. Eldőlt, hogy Szikora Melinda és Nerea Pena 2019 nyarától nem a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

– A Ferencváros elmúlt éveit meghatározó játékosokról van szó, akiket szerettünk volna megtartani, de ők sajnos nem fogadták el az ajánlatainkat – mondta Bognár László, a kézi- labda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Sajnálom mindkettejük döntését, köszönjük az itt töltött éveket és a további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.

Szikora Melinda 2013, míg Nerea Pena 2012 óta erősítette a Ferencvárost.

2019-03-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk