Győzött a MOL-Pick Szeged, Telekom Veszprém a bajnok

 

Győzött a MOL-Pick Szeged,

Telekom Veszprém a bajnok

 

Kedvcsinálónak a bajnoki döntő második mérkőzése előtt a szegedi Városi sportcsarnokban telt ház előtt köszöntötték a 2007-es bajnokcsapat tagjait. Szükség is volt a tíz évvel korábbi hősök felvezetésére, mivel a hazai csapat arra készült, hogy megismétli elődeik bravúrját. Igaz, ehhez az kellett, hogy minimum hat, de inkább hét góllal legyőzzék riválisukat, a Telekom Veszprém együttesét, mivel az első mérkőzésen hat gól különbségű vereséget szenvedtek (23-17). A fogadkozások ellenére a bravúr ezúttal nem sikerült, mivel a Veszprém előnyük birtokában lassította a játékot, állandóan ott „loholt” ellenfele nyakán, s csak arra vigyázott, hogy hibahatáron belül maradjon. Így a lassan csordogáló, közepes játékot mutató mérkőzésen győzött az utolsó hat percben jobban koncentráló MOL-Pick Szeged, a K&H Férfi Kézilabda Liga döntőjét jobb gólkülönbséggel (50-47) viszont a Telekom Veszprém nyerte – sorozatban 10. alkalommal.

 

MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém
30-27 (15-14)

 

          K&H Férfi Kézilabda Liga, döntő, 2. mérkőzés
          2017. május 24., szerda, 18:00 óra, Szeged, 3200 néző.
          Vezette: HERCZEG Péter, SÜDI Péter.
          MOL-Pick Szeged: Uhr Kasztelics (kapus), Marin SEGO (kapus) – Sandro OBRANOVICS, Jonas KÄLLMANN 7, BODÓ Richárd 6, Thiagus Petrus GONCALVES 4, ZUBAI Szabolcs, BALOGH Zsolt 6/2, Stas SKUBE, Alen BLAZSEVICS, Matej GABER, Mario SOSTARICS 2, Pedro RODRIGUEZ ALVEREZ, BÁNHIDI Bence 1, Denis BUNTICS 4, BÓKA Bendegúz. Vezetőedző: Juan Carlos PASTOR.
          Telekom Veszprém: MIKLER Roland (kapus), Mirko ALILOVICS (kapus) – IVÁNCSIK Gergő 1, SCHUCH Timuzsin, Momir ILICS 2, Aron PALMARSSON 5, Dragan GAJICS 4/3, Andreas NILSSON 2, NAGY László 3, Cristian UGALDE 2, Gasper MARGUCS 1, Mirsad TERZSICS, Blaz BLAGOTINSEK 1, Renato SULICS 2, LÉKAI Máté 4, GULYÁS Péter. Vezetőedző: Javier SABATE.
          Hétméteres: 4/2 (BALOGH Zsolt 3/2, Stas SKUBE 1/0), illetve 3/3 (Dragan GAJICS 3/3).
          Sárga lap: 4 (Thiagus Petrus GONCALVES, Alen BLAZSEVICS, Denis BUNTICS, Marko KRIVOKAPICS másodedző), illetve 2 (Blaz BLAGOTINSEK, Renato SULICS).
          Kiállítás: 3 (Jonas KÄLLMANN 2’, Thiagus Petrus GONCALVES 2’, Stas SKUBE 2’), illetve 4 (SCHUCH Timuzsin 2’, NAGY László 2’, Renato SULICS 4’).

 

Nem sok változás történt az elmúlt három napban a csapatok háza táján. A „nem sok” a Szegedet viselte meg jobban, mivel kiderült, hogy az első mérkőzésen ujjtörést szenvedő Sierra nem tudta vállalni a játékot (Kasztelics került a helyére), s a sérült Gorbok sem jött rendbe. A Veszprém maradt a jól bevált taktikánál, csak 15 játékost nevezett, ezúttal Chema, Gulyás és Ancsin ült a lelátón arra várván, hogy a mérkőzés folyamán benevezzék.
         
A hazai szurkolók azt várták, hogy csapatuk neki esik a Veszprémnek, s lesz, ami lesz alapon, nagy iramot diktálva megpróbálnak már a mérkőzés elején annyit faragni a hátrányukból, hogy látótávolságon belül kerüljenek. Ehelyett hozzá simultak a Veszprém halogató és lassító játékához, a támadó játékuk akadozott, s a védekezésük sem volt olyan feszes, mint az első összecsapáson. Két gólnál nagyobb előnyt (4-2, 6-4, 7-5, 8-6) nem tudtak szerezni. A Veszprém rendre szépített, s egyenlített (20. perc, 8-8). A tendencia a félidő végéig nem változott, a Szeged vezetett két góllal, a Veszprém szépített (14-12, 15-13, 15-14).
         
A második játékrészben a Veszprém egy árnyalatnyit gyorsított a játékán, s ez meg is látszott az eredményen: előbb egyenlítettek (16-16), majd belőtték a 17. góljukat is, ami annyit jelentett, hogy a hazai csapatnak már hét gól különbséggel kellet nyerni ahhoz, hogy elhódítsák a bajnoki címet. Ez láthatólag megviselte a szegedi játékosokat, melynek hozadékaként a Veszprém elhúzott két góllal (42. perc, 20-22). Juan Carlos Pastor időt kért, mely után előbb egyenlített a Szeged (22-22), majd kezdődött elölről az első félidőben mutatott játék: a haza csapat elment egy-két góllal, a vendég együttes szépített, s egyenlített (54. perc, 26-26). Ekkor már látszott, hogy nem fog csoda történni, a MOL-Pick Szeged arra törekedett, hogy legalább a mérkőzést megnyerje, a Telekom Veszprém pedig arra, hogy játékosai sérülés mentesen megússzák a hátralévő perceket. Az 58. percben a Veszprém benevezte Gulyás Pétert, így ő is részese lehetett a pályán a 25. (személy szerint 16.) bajnoki címnek (30-27).

          Javier Sabate: „Gratulálok a csapatomnak, ez egy óriási siker. Nagyon nehéz feladatunk volt. Gratulálok a Szegednek is, amely nagyszerű együttes, és rengeteget fejlődött évről évre, egyre nehezebb dolgunk volt ellenük. Az első mérkőzés volt a kulcs a párharcban, amelyen egy nagyon jó eredményt értünk el, hatgólos győzelmet aratva. Nagyon elégedett vagyok, hiszen sok nagy győzelmet és eredményt érhettem el itt Veszprémben és kiváló játékosokkal dolgoztam. Ilyen Gulyás Péter is. Sajnálom, hogy Veszprémben nem játszhatott, de ilyen a csapatsport. Ma viszont pályára lépett, aminek örülök. Még két meccsünk van hátra, amelyen minden lehetséges. Hajrá Veszprém, hajrá Szeged, hajrá magyar kézilabda!”

           Gulyás Péter: „Nagyon jó érzés volt pályára lépnem. Tizenhét évet játszottam a Veszprémben, és úgy gondolom, hogy ez a valaha volt legerősebb Szeged, amelyet a jobb fizikumunknak köszönhetően tudtunk legyőzni ebben a döntőben. Ilyen hangulat talán utoljára 2007-ben volt itt Szegeden, ráadásul az eső is esett, szóval nem voltak a legjobbak az előjelek. Köszönöm mindenkinek, aki valaha is támogatott, de azoknak is, akik pont ellenem voltam, mivel abból is erőt merítettem. Köszönöm mindenkinek ezt a 17 évet.”

          Juan Carlos Pastor: „Gratulálok a Veszprém bajnoki címéhez. Gratulálok és köszönöm a szurkolóinknak a mai, és az egész évi segítséget. Ez ma egy háromgólos győzelemhez segített minket. A klub akkor nagy, ha sok szurkolója van. Örülök, hogy évről évre egyre többen támogatnak minket. Gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményhez, többen is sérülten játszottak. Büszkék kell, hogy legyünk a csapatunkra, ma sem adtuk fel egy pillanatra sem. Veszprémben ment el ez a döntő a 45. és 50. perc között. Ugyanakkor nem sok csapat lőtt 30 gólt idén a Veszprémnek, viszont a 27 kapott találat sajnos sok volt. Amikor 12 játékost kezdtünk el beépíteni a szezon elején, nem sokan hittek bennünk. Amiben előbbre kell lépnünk, az a kulcsmeccseken nyújtott teljesítményünk, amelyben nem lenne szabad, hogy legyenek 5-10 perces rossz szakaszok. Folytatnunk kell a munkát. Vagy jobb játékosokat kell szerződtetnünk, vagy az itt lévőknek kell gyorsabban tanulniuk, fejlődniük. Sok szerencsét kívánok a Veszprémnek a Final Fourban, amelyet szerintem bárki megnyerhet.”

           Balogh Zsolt: „Nagyon nehéz feldolgoznom ezt a vereséget, ez a 10. ezüstérmem a csapattal. Gratulálok a csapatnak, hiszen nyertünk és jól játszottunk, igaz a bajnoki címhez ez nem volt elég. Ez a döntő az első meccs második félidejében ment el. Még nem tudtuk megtenni azt a kis lépést, hogy legyőzzük a Veszprémet, de idén voltunk talán hozzájuk a legközelebb. Fájóak ezek a második helyezések, de nem szabad feladni, hiszen rengetegen bíznak bennünk. Köszönjük nekik a támogatást, sokat jelent ez nekünk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek Kölnben.”

 

          Forrás (nyilatkozatok): Telekom Veszprém. Fotók: Vörös Dávid, Török Attila

 

 

 

             

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk