Győri Audi ETO KC-FTC-Rail Cargo Hungaria 32-34 (15-16)

 

Kupagyőztes: FTC-Rail Cargo Hungaria

A TIPPMIX Török Bódog női Magyar Kupa döntője hihetetlen izgalmak közepette dőlt el. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ennek köszönhetően 29-29-et mutatott az eredményjelző a hatvan perc letelte után. A büntetőpárbajban nem hibáztak a fővárosiak, míg Eduarda Amorim lövését Szikora Melinda hárította, így a trófea a Ferencvároshoz került.

 

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria –

32-34 (15-16, 29-29, 3-5, hétméteresek)

 

          TIPPMIX Török Bódog Női Magyar Kupa döntö.
          2017. április 2., vasárnap, 16:0 óra, Kecskemét.
          Vezette:
DOBROVICS Csaba, dr. TÁJOK Péter.
          Győri Audi ETO KC: GRIMSBÖ Kari Aalvik (kapus), KISS Éva (kapus) – KNEDLIKOVA Jana, HÁRSFALVI Júlia, MÖRK Nora 6/3, GÖRBICZ Anita 7/3, PÁL Tamara , AMORIM Eduarda 7, TOMORI Zsuzsanna 1/1, GROOT Nycke 5/1, BROCH Yvette , BÓDI Bernadett 5, PUHALÁK Szidónia , ELGHAOUI Asma 1. Vezetőedző: Ambros Martin.     
          FTC-Rail Cargo Hungaria: BÍRÓ Blanka (kapus), SZIKORA Melinda (kapus) – SZARKA  Adrienn, SCHATZL Nadine 5/1, SZUCSÁNSZKI Zita 9/1, SZEKERES Klára, KOVACSICS Anikó 7/4, MÉSZÁROS Rea , SNELDER Danick , LUKÁCS  Viktória 3, PENA Nerea 7/1, MONORI Orsolya , FALUVÉGI Dorottya , JOVANOVIC Marija 3/1, HORNYÁK Dóra, ZSÖLLÖSI-ZÁCSIK Szandra. Vezetőedző: ELEK Gábor.
          Hétméteres: 11 (GÖRBICZ Anita 4/3, MÖRK Nora 4/3, GROOT Nycke 1/1, TOMORI Zsuzsanna 1/1, AMORIM Eduarda 1/0), illetve 8 (KOVACSICS Anikó 4/4, SZUCSÁNSZKI Zita 1/1, PENA Nerea 1/1, JOVANOVIC Marija 1/1, SCHATZL Nadine 1/1).
            Kiállítás: 0, illetve 2 (JOVANOVIC Marija 4’).

 

A melegítésnél kiderült, hogy Zácsik Szandra nem tudja vállalni a játékot, a túloldalon pedig Yvette Broch küzdött kisebb izomsérüléssel, így elővigyázatosságból ő sem lépett pályára. A mérkőzés nagyszerű hangulatban kezdődött, Bíró Blanka védésével, majd Nerea Pena szerezte meg az első találatot, de Amorim gyorsan egyenlített. Folyamatos gólváltások jellemezték az első tíz percet, melynek végén 6-6-ot mutatott az eredményjelző. A vezetést ezt követően vette át először a Győr Nycke Groot góljával, aki a mérkőzés előtt vehette át a legjobb külföldi játékosnak járó elismerést. Schatzl Nadine és Nerea Pena góljainak köszönhetően az előny megint a Ferencvároshoz került. Szucsánszki Zita növelte kettőre a különbséget először a félidő derekán. Schatzl Nadine szerzett labdát és értékesítette a ziccert. Ambros Martin azonnal időt kért. Nora Mörk, Nycke Groot és Bódi Bernadett góljaival felzárkózott a Győr, a fővárosiak csak hetesből tudtak betalálni. Nerea Pena adott új lendületet csapatának, a spanyol ötödik gólját szerezte a 22. percben. Hozzá csatlakozott a montenegrói Marija Jovanovics, s újra három gól volt a különbség a két csapat között. A játékrész utolsó öt percében Nora Mörk értékesített két büntetőt és Bódi Bernadett lerohanásból volt eredményes. Egyre olvadt a különbség, Elek Gábor felhasználta első időkérési lehetőségét. Az utolsó percben Bódi Bernadett megpróbálta átejteni Bíró Blankát, sikertelenül, így egy gólos ferencvárosi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok (15-16).
            A folytatást a Győr kezdte jobban, Eduarda Amorim átlövésével egyenlítettek ismét. Ezt követően a szélsőké volt a főszerep, előbb Lukács Viktória talált be, majd Bódi Bernadett egalizált (18-18). A mérkőzés ezen szakaszában több technikai hibát is elkövetett a Győr támadásban. A Ferencvárost a szélső játék jellemezte, Lukács Viktória, majd Schatzl Nadine találatával kettőre nőtt a különbség, Nora Mörk pedig büntetőt hibázott először a mérkőzésen. Az utolsó negyed órára fordulva is maradt a két gól a csapatok között. Szucsánszki Zita szenzációs pattintott lövésére, Görbicz Anita válaszolt a balszélről. Nycke Groot jutott át a falon és tudott egyenlíteni, így fej-fej mellet fordultak a csapatok a hajrára. Két hétméterest is értékesíteni tudott Kovacsics Anikó, ezzel a már-már állandónak tűnő két gólos különbség ismét visszaállt. Görbicz Anita szintén büntetőből volt eredményes, majd Bódi Bernadett egyenlített a jobbszélről. Kovacsics Anikó bombája utat talált a jobb felső sarokba, a következő támadásból azonban Kiss Évába lőtt az irányító, a fordulásból pedig Asma Elghaoui egalizált. Nem kis izgalmak vártak a kilátogató szurkolókra az utolsó öt percben. Szucsánszki Zita kapitányhoz méltóan magához ragadta a kezdeményezést és kétszer is betalált (26-28). Görbicz Anita előbb értékesített, majd kihagyott egy hétméterest, közben a túloldalt Kovacsics Anikó egyéni megmozdulásából lett gól. Az utolsó fél percre időt kért Elek Gábor egy gólos vezetésnél. Szucsánszki Zita nem tudott betalálni, az ETO pedig végig rohant a pályán és Eduarda Amorim beállóból szerzett találatával büntetőkre mentette a párharcot. A tavalyi férfi Magyar Kupa fináléja után így idén a nőknél dőlhetett el a kupa sorsa ebben a formában.
            Kovacsics Anikó kezdte a párharcot és nem hibázott. Nora Mörk szintén eredményes volt Bíró Blanka ellen. Szucsánszki Zita betalált, Eduarda Amorim lövését azonban Szikora Melinda hárította. SchatzlNadine, Nycke  Groot, Marija Jovanovics és Tomori Zsuzsanna is értékesítette a maga büntetőjét. Nerea Pena állt oda a vonalhoz és nem remegett meg a keze, ezzel a 2016/17. évi női Magyar Kupát a Ferencváros hódította el.

Kovacsics Anikó tavaly a Győri Audi ETO KC csapatával, idén pedig az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesével emelhette magasba a Magyar Kupát.

_________________________________________________________

Forrás: MKSZ

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk