Grundfos Tatabány KC-Füchse Berlin 25-30 (11-17) EHF-kupa

 

Nem sikerült a bravúr!

 

Grundfos Tatabanya KC – Füchse Berlin 

25-30 (11-17)

 

              EHF-kupa, férfi, negyeddöntő, 1. mérkőzés
              2017. április 22., 15:00 óra, Győr, Audi Aréna,  2500 néző
              Vezette: M iljan VESOVICS, Novica MITROVICS (Montenegró)
              EHF-képviselő: Sinisa RUDICS (Horvátország)
              Grundfos Tatabánya KC:
SZÉKELY Márton (kapus), TOTH Michal (kapus) – BOZSOVICS Milos, PÁSZTOR Ákos 3, VUJOVICS Milos 7/3, JUHÁSZ Ádám 4, SIPOS Adrián, SZÖLLÖSI Balázs 3, LEIMETER Csaba 1, ILLYÉS Ferenc 2, ROSTA Miklós, GRIGORIAS Demis 3, DÉNES János, SZÖLLÖSI Szabolcs, VRANJES Vladimir 1, NAGY Szabolcs 1. Vezetőedző: Vladan MATICS.
              Füchse Berlin: HEINEVETTER Silvio (kapus), STOCHL Petr (kapus) – WIEDE Fabian 3, ELISSON Bjarki Mar 2, STRUCK Kevin, GUJON Jakov 2, NENADICS Petar 6, TÖNNESEN Kent Robin 3, PLAZA JIMENEZ Ignacio, LINDBERG Hans 9/4, FÄTH Steffen 2, KOZINA Kresimir 1, NENADICS Drasko 1, DRUX Paul 1. Vezetőedző:Velimir PETKOVICS.
              Hétméteres: 3 (VUJOVICS Milos 3/3), illetve 4 (LINDBERG Hans 4/4).
              Sárga lapok: 2 (SIPOS Adrián, LEIMETER Csaba), illetve 3 (WIEDE Fabian, GUJON Jakov, FÄTH Steffen).
              Kiállítás: 5 (VUJOVICS Milos 2’, SIPOS Adrián 4’, DÉNES János 2’, VRANJES Vladimir 2’), illetve 5 (STRUCK Kevin 4’, PLAZA JIMENEZ Ignacio 2’, LINDBERG Hans 2’, DRUX Paul 2’)

              A mérkőzés úgy kezdődött, hogy el sem kezdődött – mármint a televízió nézők számára. A Sport1 – nagyon helyesen – megvárta a jégkorongmérkőzés utáni pillanatokat, amikor lejátszották a győztes magyar válogatott tiszteletére a himnuszt, aztán tudván, hogy elkezdődött a kézilabda mérkőzés, 10 percig reklámot, ajánlót (bunyó meccsre való felhívást kétszer is) sugároztak. Mire a nézők végig „izgulták” a „ki támogatja melyik műsort”, meg hogy „mit is csinál az aktív oxigén”, ki is kapcsoltak a helyszínre – a mérkőzés 10. percében, 3-3-as állásnál. Az odáig rendben van, hogy a csatornának a szerződéses kötelezettségeit teljesíteni kell, de ez a nézőket egyáltalán nem érdekli, ők mérkőzésidőben mérkőzést szeretnének látni. No de, vissza a mérkőzéshez. A félidő közepéig jól tartotta magát a Tatabánya, ám egy kiállítást követően két üres kapus és egy indításos gólt kaptak, mellyel megugrottak a rókák. (15. perc, 6-10). Vladan Matics vezetőedző időt kért, de tovább nyílt az olló (20. perc, 7-13). A hátralévő időben biztosan tartotta öt-hat gólos előnyét a vendégcsapat (félidő, 11-17).

              Szünet után az első öt percben gólpárbajt vívott a két csapat (5. perc, 14-19), majd felzárkózott a Tatabánya mínusz háromra, a németek azonban „megrázták” magukat és visszaállították a hat gólos különbséget (12. perc, 17-23). Lassan csordogált a játék, a hazai csapatban nem volt annyi tűz, hogy megpróbáljanak felzárkózni, a rókáknak pedig jó volt úgy, ahogy volt: tartották előnyüket annak ellenére, hogy Székely Márton ebben az időszakban elég sokszor találkozott a labdával (20. perc, 20-25). Még egyszer felzárkózott a haza csapat mínusz háromra (25. perc, 23-26), közelebb azonban nem tudtak kerülni ellenfelükhöz. A játékrész hajrájában már nem volt sok izgulni való (végeredmény, 25-30).

              A mérkőzés esélyese nem a Grundfos Tatabánya KC volt. Ezt igazolni látszott a mérkőzés is. A minden csapatrészében jobb játékosokkal rendelkező berlini csapat nem szaggatta szét az istrángot, s biztonsági játékot játszva ilyen arányban is megérdemelten győzött. A haza csapatban nem volt annyi erő, hogy az első félidő közepén összeszedett hátrányukat ledolgozzák. A vereség ellenére csak gratulálni lehet a tatabányai kékeknek, hogy eljutottak a negyeddöntőbe.

              Marosi László klubelnök:A játék képe alapján nulla volt az esélyünk a sikerre, klasszis különbség volt a két csapat között. Az viszont bosszant egy kicsit, hogy az első félidőben olcsón adtuk a bőrünket, játszhattunk volna keményebben és rámenősebben is.”

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk