Final Fourról álmodik a Metz Handball

 

Final Fourról álmodik a Metz Handball

 

Vasárnap este a Palais Omnisports Les Arenes hosszan tartó ünnepség színhelye volt: a Matz Handball együttese a Bajnokok Ligája negyedöntőjének első mérkőzésén egy góllal (32-31) legyőzte a toronymagas esélyesnek hitt Győri Audi ETO KC csapatát.

              Nemcsak a szurkolók, a francia sajtó is ünnepelt.  A L’Équipe féloldalas tudósítása Metz, a szent borzongás címmel féloldalas tudósításban számol be a nagy sikerről. Az összeállítás jegyző Jean Terzian a dicsérő szavak mellett azonban megjegyzi. Egy gól előny, amit a meccs végén szereztek, nem ad semmi garanciát a francia bajnokoknak a visszavágóra szombaton, de azt be kell látni, hogy ambíciójuk hatalmasat növekedett és az önbizalmuk megerősödött.”

              A Le Républicain Lorrain sport melléklete, a Le journal des Sports A metzi lányok mindig magasabbra törnek cím alatt egész oldalas fényképet közöl Ana Grosról, a mérkőzés hőséről (éppen Yvette Broch „tépi” meg), majd újabb egész oldalon tudósítást, nyilatkozatokat és fotókat közöl Felejthetetlen! (Inoubliable!) címmel. Néhány nyilatkozat a haza oldalról:

              Thierry Weizman, a Metz Handball elnöke: „Ha ez az egy gólos  győzelem a francia bajnokságban lett volna, akkor nem ugrottam volna égig örömömben. De most nagyon örülök, hogy legyőztük Győrt, és feljegyeztük a névjegykártyánkra, de félek, hogy ez nem lesz elég a visszavágó meccsre. Engem nagyon aggasztanak a játékvezetők… Talán egy napon mi is sztárok leszünk és jogot kapunk arra, hogy nekünk fújjanak.”
              Emmanuel „Manu” Mayonnade, a Metz Handball vezetőedzője: „"Ha a szezon kezdete előtt valaki azt mondja nekem, hogy a kvalifikációs meccsen a Final Fourba való jutásért egy gól előnnyel várjuk a visszavágót a Győr ellen, bolondnak nézem, s nem hiszem el. S most tessék, a „bolondnak” igaza lett…"

              Ana Gros, a győztes gól szerzője: „Sajnálhatjuk, mert 15 perccel a vége előtt még öt gól volta az előnyünk, de a végéig harcoltunk, s megmutattuk, hogy senkitől sem félünk. Reméljük, hogy a visszavágón kvalifikáljuk magunkat a Final Fourba; ezért játszunk. Ezt mindig és mindenhol a fejünkben kell tartani.”
              Sladana Pop-Lazics: „Nyomás nélkül játszottunk és hittünk magunkban. Megmutattuk, hogy nem kis csapat vagyunk. Bebizonyítottuk, hogy  a Buducsnoszt és a Vardar legyőzése nem csak véletlen műve volt. A Metz csapata felnőtt, megerősödött. De azt is tudjuk, hogy ez csak a fele volt, még maradt hátra 60 perc és nagyon nehéz lesz Győrben.”
              Beatrice Edwige: „Ma este megtapasztaltuk a különbséget a két csapat között. Amikor elhúztunk öt góllal, ők megrázták magukat, s visszajöttek a játékba. Ettől mi egy kicsit pánikba estünk az utolsó percekben. A győzelemnek örülök, mert  hatalmas dolog megverni a Győrt, azért viszont szomorú vagyok, mert lehetett volna szebb is a siker. Az egy gólos előny talán jó is lehet a rosszban. Ez az egy gól azt jelenti, hogy ébernek kell maradnunk Győrben, de ha öt góllal győzünk, már virágot tűztünk volna a puskánkra. Odamegyünk és hetykén játszunk a szerencsénkkel.”
              Marion Mauban: „Ez nem csak egy tett! Ez egy csodás győzelem, s úgy hiszem, eleget bizonyítottunk, hogy tudunk rivalizálni a nagy európai csapatokkal. Most így melegében, még frusztrált vagyok, hogy csak egy gól az előnyünk.  Győrben tökéletesen kell játszanunk, még ettől is többet kell nyújtanunk!”
             Grace Zaadi Deuna: „Nincs többé kisebbrendűségi érzésünk. A mérkőzés előtte azt mondtuk, hogy meg kell próbálni csökkenteni a vereség arányát, mivel mi kis csapat vagyunk, de most minden megváltozott. Igaz, a végén jobban is csinálhattuk volna. Sajnálom, hogy több labdát is elszórtunk, amiért azonnal megbüntetett az ellenfél. De így is szép esténk volt…"

Grace Zaadi Deuna Tomori Zuzsanna és Nora Mörk "darálójában".
Fotó: www.ehfcl.com

              Az internetes portálokon is nagy terjedelemben foglalkoztak a győzelemmel. Néhány szalagcím: „A Metz legyőzte a Győrt, álmodhat a történelmi részvételről” (www.lequipe.fr), „A Metz jogosan szedte szét a Győrt„ (www.ouest-france.fr), „Metz ismeri a győzelem receptjét” (www.republicain-lorrain.fr). Mindegyik bizakodik a továbbjutásban…

              Ehhez azonban szombat este lesz néhány szava a Győrnek is!

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk