Kézilabda kupa

 

Férfi Bajnokok Ligája 2016-2017. évi idényének álomcsapata

 

Nincs magyar csapat játékosa a férfi Bajnokok Ligája

2016–2017. évi idényének álomcsapatában

 

Az Európai Kézilabda-szövetség ötödik alkalommal is lehetővé tette, hogy a szurkolók szavazzanak a 2016-17. évi férfi VELUX EHF Bajnokok Ligája válogatott csapatára. Az online szavazás szponzora a Salming.

            Az elmúlt szezonban Európa minden tájáról 80 000 szurkoló vett rész a szavazáson. A nagy sikerre való tekintettel az EHF idén is jelölt 45 játékost és 5 edzőt, melyek közül szavazás alapján lehet kiválasztani a legjobbakat. Újdonság, hogy ezúttal egyenlő arányban számít a szurkolók, a szakértők és a média munkatársainak véleménye. Újdonság még, hogy a jelöltek listáját a szezonben nyújtott eddigi teljesítmények alapján állították össze, amelyben a gólok számán kívül figyelembe vették a védekezésben látottakat, a blokkok és a gólpasszok számát, valamint a kritikus pillanatokban hozott döntéseket.

            A szavazás 2017. április 27-én, 11:00 órakor indult, s 2017. május 30-án, 24:00 órakor zárult. Az All-star csapatot 2017. június 3-án, Kölnben megrendezésre kerülő VELUX EHF FINAL4 elődöntőinek napján hirdetik ki.

            A jelöltek között 20 klub 17 különböző nemzetiségű játékosa szerepel. A névsorból hárman (Momir Ilics, Andreas Nilsson, Schuch Timuzsin) a Telekom Veszprém, ketten (Jonas Källman, Balogh Zsolt) a MOL-Pick Szeged játékosai, míg a szegedi együttes vezetőedzője (Juan Carlos Pastor) szerepel a szakvezetők listáján. Érdekesség, hogy az irányító poszton jelölést kapott Császár Gábor, a Kadetten Schaffhausen magyar légiósa is.

            Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi Bajnokok Ligája 2016–2017. évi idényének álomcsapatát, amelybe a Telekom Veszprém szombati elődöntőbeli ellenfele, a francia Paris Saint-Germain öt játékost is ad.. Rajtuk kívül másik két Final Four-résztvevő, az FC Barcelona Lassa és a HC Vardar is ad két-két képviselőt az álomcsapatba. Az egyetlen kivétel Ludovic Fabregas, aki a Telekom Veszprém által a negyeddöntőben búcsúztatott HB Montpellier csapatából tudott bekerülni a díjazottak közé. Érdekesség, hogy a tavalyi álomcsapatból senki nem tudott ismételni, öten pedig újoncok a kategóriák győztesei között. 

 


A Férfi Bajnokok Ligája 2016–2017. évi idényének álomcsapata

Kapus: Gonzalo Pérez de Vargas (spanyol, FC Barcelona)
Jobbszélső: Víctor Tomás (spanyol, FC Barcelona)
Jobbátlövő: Alex Dujshebaev (spanyol, HC Vardar)
Irányító: Nikola Karabatics (francia, Paris Saint-Germain)
Beálló: Ludovic Fabregas (francia, HB Montpellier)
Balátövő: Mikkel Hansen (dán, Paris Saint-Germain)
Balszélső: Uwe Gensheimer (német, Paris Saint-Germain)

Legjobb védekező játékos: Luka Karabatic (francia, Paris Saint-Germain)
Legjobb fiatal játékos (1994-ben, vagy később született): Nedim Remili (francia, Paris Saint-Germain)
Edző: Raúl González Gutierrez (spanyol, HC Vardar)

 

 Forrás: EHF

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk