Ferencváros-Dunaújváros 33-29

 

FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi KKA

33-29 (18-15)

 

          TIPPMIX Török Bódog Női Magyar Kupa elődöntő
          2017. április 1., szombat, 16:10 óra, Kecskemét.
          Vezette:
BÍRÓ Ádám, KISS Olivér.
          FTC-Rail Cargo Hungaria: BÍRÓ Blanka (kapus), SZIKORA Melinda (kapus) – SZARKA  Adrienn, SCHATZL Nadine, SZUCSÁNSZKI Zita 7/4, SZEKERES Klára, KOVACSICS Anikó 7/1, MÉSZÁROS Rea 1, SNELDER Danick 3, LUKÁCS  Viktória 3, PENA Nerea 1, MONORI Orsolya 2, FALUVÉGI Dorottya 3, JOVANOVIC Marija 5, HORNYÁK Dóra. Vezetőedző: ELEK Gábor.
          Dunaújváros Kézilabda Akadémia DKKA: CSAPÓ Kyra (kapus), PÁLINKÁS Viktória (kapus) – TAKÁCS Dusmata 1, SZALAI Babett 4, MICIJEVICS Camila 1, GROSCH Vivien 2, RÁCZ-VINCZE Melinda 3, KLUJBER Katrin 1, HORNYÁK Bernadett, KOVÁCS ANNA 10/4, CIFRA Anita 1, KEMÉNY Dóra 2, KARNIK Szabina, Gindeli Panna, NICK Viktória 1, KUDOR Kitti 2. Vezetőedző: György László.
          Hétméteres: 7/5, illetve 6/4
          Kiállítás: 10, illetve 4 perc.

 

„A következő két hét dönti el, hogy tudunk-e extrát kihozni az idei szezonból” – adta ki a jelszót a minap Elek Gábor, az FTC Rail Cargo Hungaria vezetőedzője. Ez a két hét a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban megrendezésre kerülő TIPPMIX Török Bódog Női  Magyar Kupa négyes döntőjével kezdődött, és a Bajnokok Ligája-negyeddöntő oda-visszavágójával zárul majd április 15-én.
          A Magyar Kupa négyes döntőjének első összecsapásán mindenesetre az kiderült, hogy a Győr egészen jó formában érkezett Kecskemétre, hiszen rettenetesen elpáholta a Debrecent 34-14). Ha hasonló kiütésben nem is, de könnyű, mondhatni energiatakarékos hatvan percben azért a Ferencváros is reménykedhetett, ám végül a januári bajnokit nagyban megidéző összecsapásra került sor: akkor is és most is az érződött a feleken, hogy a győztes kiléte eleve nem kérdés, ugyanakkor megnyugtató távolságba nem igazán tudott ellépni az erősebb csapat, a Fradi.

          A zöld-fehérek 11-8-nál tudtak először hárommal vezetni, pedig a helyzetek megvoltak ahhoz, hogy már az első tizenöt percben leszakítsák magukról a Kovács Anna vezette Dunaújvárost. A magyar válogatott és a DKKA jobbátlövője rendkívüli napot fogott ki, a szünetig kilencszer talált Szikora Melinda kapujába – a Ferencvárosnál pedig Marija    Jovanovics és Szucsánszki Zita volt dicsérhető.
            Fordulás után nem sokat változott a játék képe, kettő és hat gól között ingadozott a különbség a csapatok között, a a Ferencvárosnál Kovacsics Anikó teljesítménye feljavult, ugyanakkor Jovanovics pontatlanná vált. A túloldal azonban – miután kettőnél nem tudott közelebb jönni az Újváros, Kovács Annát a padra ültette György László vezetőedző, s a fiataloknak adott lehetőséget – lassacskán letettek a felzárkózásról. Az utolsó tíz percre beszálló Monori Orsolya jó teljesítményt nyújtott, négy lövéséből három gól született, de pont úgy, mint az említett januári bajnok találkozón, ezúttal is „csak” négy góllal nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria: akkor 27-23, most 33-29 lett a végeredmény.

 Szucsánszky Zita hét góllal járult hozzá csapata döntőbe jutásához.

 

            Elek Gábor:  „A győzelemnek örülök, de voltak gondjaink a koncentrálással, és ez a döntőben biztosan nem fér bele. Amikor visszakapaszkodott a Dunaújváros, akkor azért mindig összeszedtük magunkat.”
            György László: „A vereséggel sosem lehet elégedett az ember, de összességében jól tartottuk magunkat. A meccs utolsó szakaszában már a bronzmérkőzésre is tartalékolnunk kellett, mert vasárnap a kulcsemberekre még nagyobb szerep hárul, a fiatalok viszont megállták a helyüket.”

 

              Forrás: http://www.fradi.hu/hu/szakosztalyok/csapatsportok/kezilabda/r/37

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk