Egymás ellen: Yvette Broch és Laura Glauser

 

Egymás ellen: Yvette Broch és Laura Glauser

 

Yvette Broch 2015 nyarán szerződött Győrbe, vasárnap pedig találkozni fog régi klubtársával és barátnőjével, Laura Glauserrel. Ez a találkozó alkalmat ad arra, hogy visszaemlékezzenek a közösen eltöltött négy évre, s felelevenítsenek néhány szép emléket. Amikor egymással beszélgetnek, nem jut eszükbe semmi rossz. Négy idény alatt (2011-2015) Yvette Broch és Laura Glauser együtt játszottak, s együtt szerették meg őket Metz-ben. A „kedves, kellemes, szíves” győri beálló, a „kivételes lotharingiai kapus” újra találkoznak a a pályán – de már ellenfélként. S ez egy új fejezet lesz az amúgy is gazdag barátságban.

 

        A legszebb emlék

 

        Yvette Broch: „Egy estére emlékszem, amikor nagyot buliztunk… Laura tudni fogja, miről beszélek és lehet, hogy ő még többet mond róla. Arra emlékszem, hogy nagyon-nagyon késő volt, s egy csodálatos este volt együtt.”

        Laura Glauser: „Ha sportról van szó, akkor a 2013-as Francia Kupa döntőjére emlékszem a Bercy-ben. Nyertünk a hatalmas csarnokban és utána egy nagyon kellemes estét töltöttünk el. De ha nem kézilabdáról van szó… Yvette nem beszélt a Channel-ről (ez egy éjszakai bár Metzben), ugye? Jó, nem fogok minden elmesélni, de emlékszem, hogy kissé spiccesen ugyanabban a taxiban utaztunk haza, közben nagyon sokat nevettünk és énekeltünk.”

 

        A legrosszabb pillanat

 

        Yvette Broch: „A 2012-2013. évi EHF-kupa döntőjének visszavágója, melyet haza pályán vesztettünk el a Tem Rvis Holstebro csapatával szemben öt góllal (28-33), úgy, hogy idegenben négy góllal megvertük a dán csapatot (35-31). Egy gólon múlott! A mai napig sajnálom, amikor erre gondolok, mert meg vagyok győződve, hogy nyerhettünk volna.”

        Laura Glauser: „Ez a döntő nekem is fáj, de kevésbé, mivel keveset játszottam. Nekem a legfájóbb emlékem a 2014-2015. évi bajnokság elődöntőjének visszavágója, melyet az utolsó pillanatokban elvesztettünk az Yssy-Paris ellen (21-27). Nagyon nehéz idényünk volt akkor, sok játékos, köztük Yvette, menni készültek, s nem volt már meg a megfelelő koncentráció.”

 

        A legjobb mérkőzés

 

        Yvette Broch: „Nehéz választani… Talán a 2012-2013. évi EHF-kupa negyeddöntőjének visszavágó mérkőzése. Az első meccsen idegenben csúnyán kikaptunk az Asztrahanyocska ellen (19-26), Metz-ben viszont az arénában fordítottunk és csúnyán elpáholtuk őket (33-19).”

        Laura Glauser: „Yvette-nek sokkal jobb az emlékezete, mint nekem… A legjobb találkozó, amire vissza tudok emlékezni, a Fleury Loiret elleni döntő mérkőzés 2013-ban. Nagyon jól játszottunk, s 27-21-re legyőztük ellenfelünket – ezzel megnyertük a francia bajnokságot.”

 

        A legnagyobb vita

 

        Yvette Broch: „Nem gondolom, hogy ilyen lett volna közöttünk Metz-ben. Ha viszont Hollandia – Franciaország meccs van, akkor 60 percre elfelejtem, hogy nagyon szeretem Laurát. Ennek ellenére még soha nem lőttem fejbe…”

        Laura Glauser: „Szerencsére, mivel nagyon utálom, ha fejbe találnak, nem szívesen emlékszem ezekre az esetekre. Soha nem akasztottunk bajszot, amikor a nemzeti színekben egymás ellen játszunk. Persze, előfordul, hogy Yvette néha felidegesít, amikor a pályán egyes esetekben megnyilvánul. A fejét mindig magasan hordja és nagyon büszke. Szerencsére ezekben a pillanatokban is szeretem őt, mert ha nem így lenne, akkor nem beszélnénk többet egymással.”

 

        A legbolondosabb történet

 

        Yvette Broch: „Nagyon sok kellemes percet töltöttünk el együtt. Ezek közül is kiemelkedik egy. Nem akarom elmondani, kérdezzék meg Laurától. Egy este, ahol Ailly Luciano is ott volt…”

        Laura Glauser: „Igen, pontosan tudom, miről beszél Yvette, de ezt nem lehet elmesélni… Na jó, annyit elmondok, hogy egyszer megleptük Yvette-t ott, ahol nem várta, ahol nem lett volna szabad. Azonban senki ne gondoljon semmi rosszra.”

        Forrás: Le Républicain Lorrain/Thibaut Gagnepaijn
        Fotó: Pascal Brocard
        Fordította: Beck Marianna

 


 

Yvette Broch

Nemzetisége: holland.

Klubja: Győri Audi ETO KC.

Mezszáma: 31

Posztja: beálló

Születési éve: 1990. 12.23.

Kora: 26.

Születési helye: Monster

Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma (2016-17): 12

Gólok száma: 36 (csapatonként: FC Midtylland 3, CSM Bucuresti 5,
FC Midtylland 7, Rosztov Don 4, RK Krim Mercator 3, Team Esbjerg 2, Larvik 1, RK Krim Mercator 3, Team Esbjerg 5, Larvik 3).

Sárga lapok száma: 7 (csapatok ellen: FC Midtylland 1, CSM Bucuresti 1, Rosztov Don 1, RK Krim Mercator 2, Larvik 2).

Kiállítás: 1 (2 perc a Rosztov Don ellen).

Eddigi klubjai:Van der Voort-Quintus (holland – 2006-2008),
T+A/VOC Amsterdam (holland – 2009-2010),
Metz Handball (francia – 2011-2015),
Győri Audi ETO KC (magyar – 2015-2017).

 

Laura Glauser

Nemzetisége: francia.

Klubja: Metz Handball

Mezszáma: 1

Posztja: kapus.

Születési éve: 1993. 08.20.
Kora: 23.

Születési helye: Besancon

Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma (2016-17): 12

Gólok száma: 1 (HC Vardar ellen).

Eddigi klubjai: ES Besancon Feninim (francia – 2009-2010),
Metz Handball (2010-2017).

 


 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk