CSM Bucuresti-FTC-Rail Cargo Hungaria előzetes

 

Csak papíron jobbak

– a mérkőzés viszont a pályán dől el

 

Érezték a Ferencvárosnál, hogy rettenetesen kevés a felkészülési idő a hétvégi Magyar Kupa-diadal és a pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntő között, de mindezt megélni még gyorsabbnak tűnt: a csapat hétfőre pihenőt kapott, így szerda este a héten mindössze a második edzését abszolválta, egyszersmind az utolsót hazai környezetben a mérkőzés előtt. Persze, ezt a két napot maximálisan kihasználta a stáb, kétszer egyórás videó elemzéssel adott képet a játékosoknak a CSM Bucuresti játékáról, a tréningeken pedig az erőszerzés mellett már a román sztárcsapat elleni taktikát gyakorolta.
            „A Bukarest játékoskerete papíron jobb, mint a miénk, de talán csapatként erősebbek vagyunk ellenfelünknél – mondta Elek Gábor vezetőedző a szerdai edzést megelőző sajtó órán. – Ugyanakkor a sok kiváló játékos sajátja, hogy adott feladatra rendkívül gyorsan egységessé, erőssé tud válni. Ha jól játszik a Bukarest, Budapesten is meg tud bennünket verni, de bízom benne, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani és akkor megfelelő eredményről várhatjuk a visszavágót. Mivel nem ismerem a CSM belső viszonyait, nem tudom, hogy milyen hatással lesz a csapatra az edzőváltás: ha klikkeket szül a csapaton belül, ha vannak, akik inkább a régi edzőt pártolták, akkor okozhat feszültséget, de általában az edzőváltások rövid távon pozitív hatást váltanak ki.”
            A Fradi edzése nem volt problémamentes, ugyanis Szikora Melinda végig csak kívülről figyelte a társakat, míg Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita a gyakorlás közben szállt ki. A vasárnapi döntőről lemaradó Szöllősi-Zácsik Szandra minden feladatot elvégzett, de a mozgása látszólag még nem százszázalékos. A gárda csütörtökön reggel kelt útra, s a tervek szerint aznap délután már a helyszínen edz.

Munkában a Danick Snelder, Szucsánszki Zita "védőfal" a HK Asztahanyocska ellen. Fotó: http://www.ehfcl.com/

 

A Bajnokok Ligája cím birtokosa, a CSM Bucuresti nem volt kiemelkedő formában a csoportmérkőzések és a középdöntő során – de a vezetőség talált megoldást a problémára: Aurelian Rosca vezetőedző mellé (fölé) leszerződtették Per Johanssont, a svéd válogatott edzőjét. Hét nappal az eset után Aurelian Rosca lemondott, így a svéd szakember a BL-győztes csapat kispadján találta magát.

            „Izgalmas feladat? Jó kérdés, de nem mondanám, hogy ez lenne a legnagyobb kihívás a karrieremben” – nyilatkozta kinevezése után tömören Per Johansson.

            „Meg kellett tenni ezt a kockázatos lépést, hogy megtartsuk nagyságunkat, megvédjük címünket – mondta Bogdan Vasiliu, a CSM Bucuresti elnöke. – Remélem, nem csak ez lesz az egyetlen meglepetésünk az ellenfelünk számára.”

            „Én személy szerint szeretem, ha az első mérkőzést otthon játsszuk, s előnyt szerzünk – fejtegette Isabelle Gulden, a CSM Bucuresti irányítója. – Tudom, hogy ez nehéz feladat lesz számunkra, de mi vagyunk a cím birtokosa, meg kell védeni elsőségünket és ez plusz motívációt ad.”

            „Láttam pozitív dolgokat az utolsó napokban csapat szellem és taktikai téren, s ez bizalommal tölt el – tette hozzá Oana Manea, a CSM Bucuresti beállója. – Tudjuk, hogy ebben az időszakban a játék formaidőzítése fontos, s úgy érzem, rátaláltunk erre a megfelelő időben. Ez történt a múlt szezonban is, s ez történik most is; sok a hasonlóság a két idény között.”

Oana Manea (kék mezben) Nycke Groot mellet veszélyezteti a Győri Audi ETO KC kapuját a bukaresti mérkőzésen. Fotó: http://www.ehfcl.com/

 

Forrás: http://www.fradi.hu/ – http://www.eurohandball.com/


 

 

 

           

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk