Bóka Bendegúz, Sandro Obranovics és Urh Kastelics elköszönt

 

Bóka Bendegúz, Sandro Obranovics és Urh Kastelics

elköszönt a MOL-Pick Szeged csapatától

 

A horvát Sandro Obranovics és a szlovén Uhr Kastelic a 2016-17. évi idényben kölcsön játékosként szerepelt a Szegednél, míg a magyar válogatott Bóka Bendegúz 2016 nyarán egy plusz két éves megállapodást írt alá a Szegeddel, melyből a két évet nem léptették életbe a klub vezetői.

Bóka Bendegúz (77) a Bajnokok Ligájában 5 mérkőzésen szerepelt. A K&H Férfi Kézilabda Ligában 16 mérkőzésen játszott, 32 gólt lőtt, 1 sárga lapot kapott, öt alkalommal állították ki 2 percre (10 perc) és nyolc 7 méterest végzett el, ebből 6 végződött góllal.

Sandro Obranovics (7) a Bajnokok Ligájában 18 mérkőzésen szerepelt, 29 gólt lőtt és két alkalommal állították ki 2 percre (4 perc). A K&H Férfi Kézilabda Ligában 24 mérkőzésen játszott, 39 gólt lőtt, 1 sárga lapot kapott és három alkalommal állították ki 2 percre (6 perc). A Magyar Kupában 2 mérkőzésen lépett pályára, 1 gólt lőtt. Az irányító játékos a HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb csapatához tér vissza.

Urh Kastelics (0) a Bajnokok Ligájában nem szerepelt. A K&H Férfi Kézilabda Ligában 7 mérkőzésen játszott (védett) és 2 gólt lőtt. A szlovén kapus az RK Maribor Branik együtteséhez tér vissza.

     

Mindhárom játékostól azt kérdeztük, mi maradt meg nekik
a szegedi időszakból?

Bóka Bendegúz (77): „Biztos jó emlékkel gondolok majd vissza, hogy itt játszhattam. Sajnálom, hogy idény közben jött az a sérülés, ami miatt sokat kellett kihagynom, így nem tudtam bizonyítani, hogy helyem van a csapatban. Egy remek városban, egy remek csapatban játszhattam! Köszönöm!”

Sandro Obranovics (7): „Az edző!... Sokat kaptam Szegedtől, sokat fejlődtem, tanultam, amit a későbbiekben hasznosítani tudok majd a játékomban. Jól éreztem magam az egy év alatt, nem tettem le arról, hogy egyszer még a Pick játékosa legyek. Köszönök mindent, a szurkolók szeretetét, a játékosok barátságát, az edzők munkáját, a klubnak pedig, hogy itt játszhattam!”

Urh Kastelics (0): „Rövid időt voltam itt, de nagy hatással volt rám, ami Szegeden körülveszi a kézilabdát. Remek közösség a MOL-Pick Szeged, igazi család, jó volt itt lenni. Visszatérek-e? Ez csak rajtam múlik, ha úgy teljesítek, ha jól védek, akkor lehetek még a csapat tagja. Köszönöm, hogy tapasztalatot szerezhettem arról, hogy milyen egy Európában is jegyzett klubban szerepelni.”

 

Forrás (nyilatkozatok): MOL-Pick Szeged/Süli Róbert

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk